ČAK 11 AERODROMA EVAKUISANO ZBOG PRETNJI BOMBAMA: Napadi na Francusku ne prestaju, panika se širi celom Evropom

Novosti Onlajn

18. 10. 2023. u 15:49

U FRANCUSKOJ je danas 11 aerodroma evakuisano nakon što su primili upozorenja o postavljenim bombama, potvrdila je Francuska uprava za civilno vazduhoplovstvo.

ЧАК 11 АЕРОДРОМА ЕВАКУИСАНО ЗБОГ ПРЕТЊИ БОМБАМА: Напади на Француску не престају, паника се шири целом Европом

Foto: Ilustracija/Unsplash

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je francuskom listu "Parizijen" da je "nekoliko aerodroma dobilo pretnje napadom" putem mejla, dodajući da se "primenjuje princip predostrožnosti" i da su aerodromi evakuisani radi bezbednosnih provera.

Aerodromi Bordo, Lion (Lion-Sent-Egziperi i Lion Bron), Ren, Lil, Tuluz, Pariz Bove, Nica, Strazbur, Bijaric, Po i Nant, evakuisani su jutros nakon što je policija saopštila da su dobili pretnje o postavljenim bombama ili sumnjivim paketima, preneli su mediji.

Letovi na pojedinim aerodromima su obustavljeni, dok su neki sada nastavljeni, ali putnici mogu očekivati kašnjenja od nekoliko sati.

Portparol Francuske uprave za civilno vazduhoplovstvo (DGAC) potvrdio je da su neki aerodromi evakuisani nakon što su pretnje bombom primljene "bilo telefonom ili putem mejla", dok su drugi sproveli procedure evakuacije nakon što su otkriveni sumnjivi paketi.

Većina aerodroma je dozvolila putnicima da se vrate nakon obavljene provere, a bezbednosne operacije su trajale između jednog i dva sata.

Francuska je od petka uveče podigla bezbednost na najviši stepen nakon što je ubijen učitelj u školi francuskom gradu Aras.

I Versajska palata ponovo je juče bila evakuisana ''iz bezbednosnih razloga''.

Kako javljaju francuski mediji pozivajući se na izvore u policiji, palata je evakuisana zbog dojave o bombi.

Versajski dvorac je bio evakuisan i u subotu, takođe zbog dojave o bombi.

Panika se širi celom Evropom. Do evakuacije aerodroma u Francuskoj je došlo nakon što je danas sinagoga u Nemačkoj u Berlinu napadnuta Molotovljevim koktelom usred porasta antisemitskih incidenata u Berlinu nakon eskalacije nasilja na Bliskom istoku.

Istovremeno je objavljeno i da Francuska svojim građanima savetuje da ne putuju u Liban.

(Blic)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu