OBOREN IZRAELSKI F-16? Prvi u poslednjih pet godina (VIDEO)

P. Z. S. / rybar

13. 10. 2023. u 16:49 >> 17:05

PALESTINSKI resursi tvrde da je Hamas uspeo da obori izraelski borbeni avion F-16I. Kao dokaz objavljuju snimak padajućeg predmeta koji gori u vazduhu.

ОБОРЕН ИЗРАЕЛСКИ Ф-16? Први у последњих пет година (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/EPA


U otvorenim izvorima nema drugih slika srušenog aviona ili trenutka njegovog poraza, a IDF još nije prijavio gubitke aviona (VIDEO).

Međutim, ako se ovi podaci potvrde, ovo će biti prvi borbeni gubitak izraelskog ratnog vazduhoplovstva od februara 2018. godine, kada je sirijska PVO oborila F-16 na severu zemlje.

Rat u Izraelu između IDF i Hamasa traje već sedam dana. Posle prvobitnog iznenađenja kada je Hamas provali iz Gaze u Izrael IDF je uspeo da konsoliduje situaciju na granici sa pojasom Gaze.

Sve je više stradalih civila na obe strane, a Izrael je uveo blokadu Gazi ostavivši bez struje, vode i hrane 1,5 miliona ljudi.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu