HEZBOLAH SE OGLASIO: Nećemo se pridružiti borbama, osim ako Izrael ne bude maltretirao Liban

Novosti onlajn

09. 10. 2023. u 10:15

LIBANSKI ministar spoljnih poslova Abdalah Buhabib izjavio je danas da je njegova vlada dobila uveravanja od Hezbolaha da se neće pridružiti borbama između Izraela i palestinskog Hamasa, osim ako Izrael ne bude "maltretirao" Liban.

ХЕЗБОЛАХ СЕ ОГЛАСИО: Нећемо се придружити борбама, осим ако Израел не буде малтретирао Либан

Foto: AP Photo/Hussein Malla

Hezbolah je juče ujutru ispalio minobacačke granate na izraelske vojne lokacije na granici sa Libanom, u trenutku kada su borbe na jugu Izraela bile u toku, preneo je "Tajms of Izrael".

Teroristička grupa koju podržava Iran tvrdi da je ispalila desetine raketa i granata na tri izraelska položaja u spornom regionu Mount Dov, u znak solidarnosti sa Hamasom. Libanska grupa je u saopštenju navela da je napad, uz upotrebu "velikog broja raketa i granata", bio izveden u znak solidarnosti sa "palestinskim otporom".

Oni tvrde da su izraelski položaji direktno pogođeni. Izraelske odbrambene snage nisu prijavile da je bilo povređenih i saopštile su da su odgovorile artiljerijskom vatrom ka oblasti lansiranja i napadom dronovima na "infrastrukturu Hezbolaha" u toj oblasti. Prema navodima neimenovanog vojnog izvora, lokacija koja je bila meta napada dronom bio je šator koji je teroristička grupa postavila na izraelskoj teritoriji pre nekoliko meseci.

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)