NOVI ŠAMAR KIJEVU SA ZAPADA: Podrška Ukrajini je veoma jeftin način kako bi se osiguralo da Rusija ne predstavlja pretnju NATO-u

Novosti online

04. 10. 2023. u 16:00

PODRŠKA Ukrajini protiv Rusije je veoma jeftin način da se osigura da Moskva ne predstavlja pretnju za NATO, rekla je u utorak holandska ministarka odbrane Kajsa Olongren.

НОВИ ШАМАР КИЈЕВУ СА ЗАПАДА: Подршка Украјини је веома јефтин начин како би се осигурало да Русија не представља претњу НАТО-у

Foto: Tanjug AP

- Naravno da postoje razlozi za brigu - rekla je Kajsa Olongren na Varšavskom bezbednosnom forumu odgovarajući na pitanje koliko je optimista da Zapad može da održi podršku koliko god je potrebno, strahujući da bi podrška SAD mogla biti zaustavljena zbog unutrašnje politike vezane za izbore.

Olongren je, međutim, kazala da su saveznici u NATO-u ubrzali podršku, što je „iznenadilo Ukrajinu, što je sigurno iznenadilo (ruskog predsednika Vladimira) Putina i Kremlj“.

- Iznenadili smo i sami sebe, mislim na ono za šta smo sposobni, a to smo i dokazali u proteklih godinu i po dana i jedino što treba da uradimo je da tako nastavimo - rekla je ona.

Broj poginulih ili ranjenih ukrajinskih i ruskih približava se brojci od pola miliona, objavio je nedavno Njujork tajms, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

Broj žrtava se povećao nakon što je Ukrajina pokrenula kontranapad ranije ove godine, dodali su.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)