RUSKA VOJSKA U SIRIJI: Avioni američke koalicije u šest puta stvorili opasne situacije

Novosti online

30. 09. 2023. u 22:00

AVIONI i bespilotne letelice međunarodne antiterorističke koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama šest puta su tokom proteklog dana stvarali opasne situacije u oblasti El Tanfa u Siriji, saopštio je zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.

РУСКА ВОЈСКА У СИРИЈИ: Авиони америчке коалиције у шест пута створили опасне ситуације

Foto: Printscreen/Jutjub

Kako je naveo, u oblasti El Tanfa zabeleženo je šest kršenja Protokola dekonfliktacije od 9. decembra 2019. u vezi sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom, od strane dva para lovaca F-16 i para lovaca „rafal“ američke koalicije.

-Ovakvim dejstvima koalicija nastavlja da stvara opasne preduslove za vazdušne incidente, a takođe zaoštrava situaciju u vazdušnom prostoru Sirije, precizirao je kontraadmiral.

On je dodao da su tokom prethodnog dana jedinice ruske vojne policije izvršile patrole u ​​provincijama Alep, Raka i Hasaka. Osim toga, nastavljeno je praćenje poštovanja prekida borbenih dejstava između zaraćenih strana.

-U zoni deeskalacije u Idlibu u protekla 24 sata zabeležena su četiri napada terorističkih grupa na položaje sirijskih vladinih snaga, rekao je Kulit.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)