STRAVIČNO NEVREME JE SAMO NAJAVA ONOG ŠTO TEK DOLAZI? NJujork pod vodom, vanredno stanje ostaje na snazi do daljnjeg (VIDEO)

Srna

30. 09. 2023. u 21:19

OBILNI pljuskovi posle nedelju dana uglavnom stalnih padavina koje su donele iznenadne poplave u Njujorku posledica su klimatskih promena i verovatno odražavaju "novu normalu", rekla je danas guvernerka Njujorka Keti Hočul.

СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ ЈЕ САМО НАЈАВА ОНОГ ШТО ТЕК ДОЛАЗИ? Њујорк под водом, ванредно стање остаје на снази до даљњег (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

- Naravno, znamo, ovo je rezultat klimatskih promena. To je, nažalost, ono što moramo da očekujemo kao novu normalu - rekla je ona.

Hočulova je upozorila na poplave opasne po život i proglasila vanredno stanje za Njujork, Long Ajlend i dolinu Hadson.

Ona je pozdravila odgovor vlasti i rekla da nije zabeležen nijedan smrtni slučaj i pored jake kiše, piše Rojters.

Poplave su izazvale velike poremećaje u sistemu metroa u Njujorku i prigradskoj železničkoj službi Metro Sever. Neke linije metroa su u potpunosti obustavljene, a mnoge stanice su zatvorene. Neke autobuske rute funkcionišu sa velikim kašnjenjima.

Zvaničnici su upozorili neke Njujorčane da izbegavaju putovanja osim ako ne beže iz poplavljenog područja.

Hočulova je danas rekla da će vanredno stanje, koje omogućava bržu raspodelu resursa za rešavanje krize, ostati na snazi narednih šest dana.

Guvernerka Njujorka je dodala da je razgovarala sa vođom većine u Senatu Čakom Šumerom i rekla da su spremni da podrže federalno proglašenje katastrofe ako bude potrebno.

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA NESTALIMA SE NASTAVLjA: Spasioci kopaju ruševine u Derni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)