ZELENSKI STIGAO U POSETU KANADI: Trudo ga dočekao na aerodromu (FOTO)

Tanjug

22. 09. 2023. u 08:54

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski doputovao je u prvu posetu Kanadi od početka rata, a kanadski premijer Džastin Trudo ga je dočekao na aerodromu u Otavi, prenosi Bi-Bi-Si pozivajući se na kanadske medije.

ЗЕЛЕНСКИ СТИГАО У ПОСЕТУ КАНАДИ: Трудо га дочекао на аеродрому (ФОТО)

Foto: AP

Ukrajinski predsednik dolazi u Kanadu, kako bi se sastao sa premijerom Džastinom Trudoom i obratio se kanadskom parlamentu u Otavi, saopšteno je iz kabineta kanadskog premijera, prenosi Rojters.

Foto: AP

Zelenski će takođe posetiti Toronto, kako bi se sastao sa kanadskim poslovnim liderima i razgovarao o ulaganjima privatnog sektora u budućnost Ukrajine, saopštio je kabinet kanadskog premijera.

 - Kanada ostaje nepokolebljiva u svojoj podršci narodu Ukrajine dok se bori za svoj suverenitet i svoju demokratiju, kao i naše zajedničke vrednosti poput poštovanja vladavine prava, slobode i samoopredeljenja - naveo je Trudo u saopštenju.

Zelenski je u četvrtak boravio u Vašingtonu, gde se sastao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima, dan nakon što se lično obratio Savetu bezbednosti UN.

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog put

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave