TRAMP: Aleks, razmaženi mali degenerik!

I. Stanojević

20. 09. 2023. u 11:55

KAKAV otac, takav sin. Aleksandar Soroš, naslednik američkog milijardera mađarskog porekla Džordža, još nije ljudski ni zaseo u očevu fotelju, a već je objavio rat bivšem šefu Bele kuće Donaldu Trampu. Soroš junior sada preti da će svoje milijarde iskoristiti da spreči reizbor ovog republikanca za predsednika SAD. Gotovo istovremeno, kao da su podelili posao, senior nastavlja da, šakom i kapom, puni izborni budžet Trampovog rivala, aktuelnog lidera Amerike Džozefa Bajdena.

ТРАМП: Алекс, размажени мали дегенерик!

Tanjug

Već je lane Džordž platio najmanje 300.000 dolara grupi levičarskih tiktokera da na toj platformi promovišu liberalne stavove, piše "Njujork post". Ostvarenje tog zadatka odvijalo se često po direktnim uputstvima Bele kuće. Finansiranje se nastavilo pod nadzorom Džordžovog naslednika, budući da se senior, u međuvremenu, povukao sa čela Fondacije za otvoreno društvo.

Soroševa Fondacija za otvoreno društvo donirala je 5,5 miliona dolara neprofitnoj organizaciji "Alternativ ekšn" 2020. i 2021. godine, koja je zatim prebacila najmanje 300.000 dolara "Generaciji zet za promene". Istu organizaciju, "Generaciju zet", unajmio je Džozef Bajden da bi promovisala njegovu politiku i napadala republikance. Soroš je, takođe, usmerio 128 miliona dolara demokratskim kandidatima tokom prošlogodišnjih međuizbora, što ga čini najvećim donatorom u tom ciklusu.

Aleks je ranije rekao za "Volstrit džornal" da je "političniji" od oca i da bi jedan od njegovih glavnih ciljeva bio suprotstavljanje mogućem drugom mandatu bivšeg predsednika Donalda Trampa. Najmanje 14 puta bio je u Beloj kući otkako je Džozef Bajden preuzeo dužnost, evidentirano je.

Tramp nije ostao dužan novom izazivaču i pozvao je pristalice da zaustave "malog degenerika". Glavni kandidat republikanaca reagovao je na tekst koji je nedavno objavio "Politiko", u kome Aleks kaže da će pobeda Trampa 2024. "ugroziti evropsko jedinstvo i potkopati napredak postignut na mnogim frontovima kao odgovor na rat u Ukrajini".

- Verujem da bi pobeda republikanaca na američkim predsedničkim izborima sledeće godine mogla, na kraju, da bude gora za EU, nego za SAD - napisao je mlađi Soroš, objašnjavajući odluku svoje fondacije da smanji podršku liberalnom aktivizmu širom Evrope.

Kakav je interes Soroša da spreči Trampovu pobedu vidi se i iz teksta koji je proletos objavio "Njujork tajms" gde stoji da "otvorena politika Soroševe fondacije uživa veliku podršku Bajdenove administracije".

Tramp je, kako navodi "Njuzmaks", poslao mejl pristalicama u okviru kampanje za prikupljanje sredstava i naveo da "Soroš očajnički želi da nas zaustavi" i da "njegova dinastija sliva milione u poraz republikanaca" 2024.

- Ne možemo dozvoliti da ovaj razmaženi mali degenerik pobedi. Njegov otac kontroliše tužilaštvo u Americi. Oni uništavaju našu zemlju. Mič Mekonel im pomaže, a da ništa ne radi! Republikanci će ostati čvrsti - poručio je Tramp.

Mask se obrušio na Džordža

VLASNIK društvene mreže "Iks" Ilon Mask optužio je fondaciju Džordža Soroša da želi da uništi zapadnu civilizaciju. Snimke ljudi masovno pristigle na italijansko ostrvo Lampeduza iz severne Afrike nazvao je "invazijom na Evropu predvođenom Džordžom Sorošem", preneo je "Gardijan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini