OVO JE MESTO GDE SE SRUŠIO PRIGOŽINOV AVION: Ruske vlasti tvrde da je bio na spisku putnika, nema preživelih (VIDEO)

Novosti online

23. 08. 2023. u 20:16

PREMA prvim podacima u nesreći koj a se dogodila u Tverskoj oblasti Rusije poginulo je svih 10 članova posade i putnika aviona.

ОВО ЈЕ МЕСТО ГДЕ СЕ СРУШИО ПРИГОЖИНОВ АВИОН: Руске власти тврде да је био на списку путника, нема преживелих (ВИДЕО)

Foto printskrin googlmaps/telegram drugaja tver

Prigožin je, kako saznaju ruski mediji, danas iz Afrike doleteo u Rusiju, a sa njim je bio kompletan komandni sastav Vagnerovog PMC-a.

Na mestu pada aviona Embraer u Tverskoj oblasti pronađena su tela 8 mrtvih, javili su mediji pozivajući se na saopštenja hitnih službi.

Privatni avion Embraer Legasi sa deset ljudi u njemu srušio se u regionu Tver, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

-U avionu je bilo deset ljudi, od kojih su troje bili članovi posade. Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli, istakli su u resoru.

Avion koji se srušio u Tverskoj oblasti pripadao je doo "MNT-aero", specijalizovanoj za poslovni prevoz, saopštila je Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Precizira se da je avion leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. Pad se dogodio u blizini sela Kuženkino.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj je saopštila da se na spisku putnika nalazi ime i prezime šefa "Vagner" grupe Jevgenija Prigožina. Takođe su istakli da su pokrenuli istragu o nesreći.

Nesreća se dogodila 15 km od Hotilova, prema preliminarnim podacima, prevozio je 3 člana posade i do 7 putnika. Ne zna se da li je tamo bio i sam Prigožin.

Avion koji leteo iz Moskve je poslovni mlaznjak tipa Embraer 600 sa repnim brojem RA-02795, koji je ranije više puta leteo u Belorusiju nakon što je Vagnerov PMC tamo premešten.

BONUS VIDEO:RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini