GRADONAČELNIK POTVRDIO VESTI: Aerodrom na severu Francuske biće nazvan po kraljici Elizabeti Drugoj

Đ.G.

21. 08. 2023. u 22:58

AERODROM u departmanu Pas de Kale u blizini Lamanša nosiće ime britanske kraljice Elizabete Druge, izjavio je gradonačelnik primorske komune Le Tukuet - Pariz- Plage Danijel Fakel.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОТВРДИО ВЕСТИ: Аеродром на северу Француске биће назван по краљици Елизабети Другој

Foto: Tanjug/AP/Elaine Thompson/Profimedia

- Dobili smo zvaničnu saglasnost kralja Čarlsa Trećeg da međunarodni aerodrom Tukuet-Pariz-Plage imenujemo po kraljici Elizabeti Drugoj. Ostaje da izaberemo datum za zvaničnu ceremoniju - napisao je gradonačelnik na Eksu (bivši Tviter).

Aerodrom Le Tukuet, koji je jedno od najotmjenijih letovališta u severnoj Francuskoj, izgrađen je 1930-ih za smeštaj britanskih posetilaca. Pedesetih godina prošlog veka bio je treći po putničkom saobraćaju, iza pariskog aerodroma Orli i aerodroma u Nici.

- U narednim godinama Međunarodni aerodrom Elizabeta Druge će dodatno ojačati veze između Velike Britanije i Le Tukea - rekao je Fakel.

Prva državna poseta kralja Velike Britanije Čarlsa Trećeg Francuskoj biće održana u septembru. Prvobitno zakazano za mart, odloženo je zbog protesta protiv penzione reforme i zabrinutosti za bezbednost britanskog monarha, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)