GLAVNA OPASNOST JE PROŠLA: Uragan "Hilari" protutnjao Kalifornijom, očekuje se da će skroz nestati za jedan dan

Đ.G.

21. 08. 2023. u 15:32

POČEVŠI od uragana, Hilari je oslabio na posttropski ciklon tokom svog prolaska preko jugozapada Sjedinjenih Država i očekuje se da će nestati za jedan dan, rekli su američki prognostičari.

ГЛАВНА ОПАСНОСТ ЈЕ ПРОШЛА: Ураган Хилари протутњао Калифорнијом, очекује се да ће скроз нестати за један дан

Foto: AP

Hilari je doneo obilne kiše koje su izazvale poplave u južnoj Kaliforniji, uključujući velike gradove San Dijego i Los Anđeles, a sada se kreće na sever, udaljavajući se od obale Pacifika.

- Očekuje se da će se danas poplave nastaviti na jugozapadnom delu Sjedinjenih Država, predstavljajući pretnju po život - navodi se u najnovijem izveštaju Nacionalnog centra za praćenje uragana.

Kiše će, prema vremenskim prognozama, zahvatiti južnu Kaliforniju i Nevadu, kao i delove Oregona i Ajdaha, a duvaće maksimalno trajni vetar brzinom od 55 kilometara na sat.

- Očekuje se da će posttropski ciklon Hilari nestati (raspršiti – prim. aut.) kasnije danas - navodi se u izveštaju.

Hilari je bila prva tropska oluja u istoriji San Dijega i prva koja je stigla do Los Anđelesa od 1939. godine. U Meksiku, koji je prvi primio oluju, poginula je najmanje jedna osoba. U Sjedinjenim Državama su izvršene evakuacije, nastava je otkazana u školama, a federalna pomoć je rezervisana, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDAJU TENERIFI: Borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)