CRVENI LEPOTAN NA ULICI DO POČETKA 2025: Sve je bliži trenutak kada će prvi električni "ferari" ugledati svetlost dana

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

03. 08. 2023. u 19:03

FABRIKA koja će udahnuti novi život "ferariju" na baterije biće gotova u junu 2024, plan je da se prvi električni automobil pojavi krajem 2024, a kuća „Maranelo“ priprema do tada mnoge nove karakteristike tog slavnog automobila i objavljeni su neki planovi tog brenda za narednu godinu, jer "ferari" neće biti samo električni.

ЦРВЕНИ ЛЕПОТАН НА УЛИЦИ ДО ПОЧЕТКА 2025: Све је ближи тренутак када ће први електрични ферари угледати светлост дана

Foto: Jutjub printskrin/Gumbal/Mayonesa Alacena/Raceworld BD

Naravno, velika pažnja posvećena je tom prvom električnom automobilu, crvenom „Kavalino Rampante“, ali pre nego što budemo videli novi električni "ferari" čije ime ostaje još tajna, zna se da će nova fabrika biti izgrađena u kvartu Maranela gde će biti realizovani i električni  motori i baterije za taj model i za sva buduća električna vozila tog brenda.

Izvršni direktor "Ferarija", Benedeto Vinja, izneo je neke bitne novitete  koji će biti ostvareni pre nego što vidimo „crveng lepotana na baterije“. Biće predstavljene tri zanimljive inovacije: prva je „specijalna verzija SF90 Stradale“ koja će možda nositi ime LM, i odlikuje se ekstremnim trkačkim stilom, druga se odnosi na naslednika 812 Superfast koji bi mogao da zadrži motore V12 i poslednja je jedan hiperautomobil koji bi mogao da bude proizveden u samo 828 primeraka.

Patent budućeg automoila koji je podnet SAD  ima i neku vrstu zvučnika povezanog sa prenosom, kako bi pokušao da prenese utisak brzine na stari način, jer "Ferari" treba da ostane sinonim za trkačke automobile sa nepogrešivim zvukom.

U poslednjem tromesečju 2024. ili samim početkom 2025. pojaviće se dakle prvi električni auto. Komšanije međutim nastavlja da razvija i tradicionalne modele. "Ferari" ne želi da nameće kupcu svoje odluke, on personalizuje svoj budući automobil, plaća i može da bira hoće li sa unutrašnjim sagorevanjem, ili hibridni, ili elektrini, u zavisnosti i od zakonodavastva  pojedinačnih zemalja koje najavljuju da će od 2035 zabraniti prodaju vozila sa motorima na unutrašnje sagorevanje, a „Ferariju je bitno to da može da prenese svoj DNK na električno vozilo“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)