STALNI predstavnik Kine pri UN Džang Jun optužio je NATO da je izvor svih nedaća, te da ostavlja svoj prljav trag gde god da se pojavi.

Komentari (6)

Ljubica

14.07.2023. 10:55

NATO neće moći zabrani Kini,Rusiji i mnogim zemljama koje su zainteresovane za BRIKS, da jačaju svoju saradnju na svim poljima i da brane svoj suverenitet.

Balkan

14.07.2023. 14:01

Raspadom Varsavskog pakta ocekivalo se nestanak i NATO alijanse. Ali se desle kule bliznakinje pa je onda NATO proglasen od strane Amerike pre svega, za Odbranbeni savez protiv terorizma uz dodatak sticenja interesa Amerike svuda u svetu uz pravila koja propisuju Amerika i trabanti, omalovazavajuci i oduzimajuci ingerencije UN i SB UN, krseci Medjunarodno pravo jer se ne uklapa u pravilima koje je propisala Amerika. Sta je interes Amerike svuda gde ima sirovina a usput uvodjenje DEMONKRATIJE pa posle napustanja tih zemalja ostavljajuci haos za sobom. Sve zemlje EU koje su se pridruzile bez razmisljanja, narocito u poslednje vreme, ne razmisljajuci o mogucim posledicama, bicu prost da kazem, predstavljace samo topovsko meso za Amerikance i nece Amerikanci da salju svoje trupe da ginu u bilo kom ratu kao ovome sa Rusijom. Da li ce se Evropa probuditi i osloboditi vazalstva za sada je tesko jer pamet nije na pravom mestu. Kina je u pravu kao i mnoge druge zemlje koje vide bolji zivot u bipolarnom svetu od unipolarnog koji zagovara Amerika i to po njihovim pravilima? Ziveli

Borivoj

14.07.2023. 17:52

Teske reci!? Ne treba ni pominjati kakvo je svretsko zlo Nato alijansa! O tome je sve receno! Organizacija koja razume samo jezik sile, koju primenjuje gde god dtigne! Zato se sa takvim zlom ne razgovara, nego se zadaju udarci na svim poljima: Pocevsi od tretiranja, ophodjenja, kontakata- iskompleksirane, arogantne zlikovce nista ne boli vise nego adekvatan odgovor + isto tako arogantan, podcenjujuc! Svidja mi se stav Rusije, pocevsi od g. Lavrova, Medvedeva, Nebeznije u UN, dok je Putin, kao i uvek dovoljno uzdrzan, sto njegovom karakteru, polozaju i ugledu koji ima, i prilici! Kinezi, s druge strane, deluju u svojim izjavama dosta naivno, gotovo amaterski, ali, obzirom da ta nacija ima svoje obrasce ponasanja, mudrost i filozofiju i da u sustini najmanje pricaju, treba da jos dosta porade na informacionom ratu, da se koristi " prljavim" metodama, spletkama, podmetanjima, izvrtanjem istine... Sto pre shvate visedecenoski modus ponasanja ozloglasene alijanse, bice u tom ratu uspesnjiji, sem ako nisu spremni da reci zamene delima!? U to, cisto sumnjam, obzirom da su Kinezi miroljubiv, strpljiv narod, naviknut na stradanja, tlacenja, za razliku od ostalih istocnjackih naroda- Koreanaca, Japanaca... Jeste da " tiha voda breg roni", da pravda kad- tad stigne zlikovce, ali, koliko vode jos da protece dotle? I Vladimir Putin se decenijama sa postivanjem, naivno odnosio prema " zapadnim partnerima", koji su istog uporno tapsali po rameni, a radili najpodlije i najsurovije stvari na raspadu Rusije... Zato, bez emocija, raditi sve sto je u moci na raspadu zapadnjacke ekonomije, njihovih saveza, prevaspitavanju i promeni njihove zlikovacke retorike- jednom recju, dovesti ih na kolena po svim pitanjima, dovesti fo raspada alijanse, ako treba i do gradjanskih ratova, obojenih revolucija, ne stedeci ni sredstva ni metode do tog cilja! Zamajac je pokrenut!