ĐORĐA MELONI OTKRILA ŠTA JOJ JE REKAO BAJDEN: Američki predsednik uputio poziv premijerki Italije

Tanjug

12. 07. 2023. u 17:13

ITALIJANSKA premijerka Đorđa Meloni saopštila je danas da je dobila poziv od američkog predsednika Džoa Bajdena da poseti Belu kuću 27. jula.

ЂОРЂА МЕЛОНИ ОТКРИЛА ШТА ЈОЈ ЈЕ РЕКАО БАЈДЕН: Амерички председник упутио позив премијерки Италије

FOTO: Tanjug/AP

- Bajden je taj poziv uputio na sastanku na marginama samita NATO-a u Vilnjusu - rekla je Meloni, prenosi ANSA.

To će biti njena prva poseta Vašingtonu otkako je postala predsednica vlade prošle godine. Na konferenciji za medije u Vilnjusu, premijerka Italije je poručila da je ta zemlja vratila svoju ulogu u Alijansi.

- U ovom sve neizvesnijem svetu, samit je uspeo da potvrdi jedinstvo Alijanse i našu odlučnost da branimo vrednosti i pravila međunarodnog prava, bez kojih niko od nas ne bi bio bezbedan - rekla je Meloni.

Ona je dodala da je održavanje pravila međunarodnog prava najbolji način da se odbrane građani. Meloni je istakla da su načinjeni važni koraci za budući prijem Ukrajine u NATO.

- Proces pristupanja je pojednostavljen, a Ukrajina će se pridružiti NATO-u kada to uslovi budu dozvolili - navela je italijanska premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)