STIGAO DEMANTI IZ MOSKVE: Nije bilo nikakvih pregovora Lavrova sa američkim zvaničnicima

Novosti online

07. 07. 2023. u 14:47

INFORMACIJE o „tajnim razgovorima“ Moskve sa američkim bivšim zvaničnicima su laž i manipulacija američkih vlasti, a sastanci sa politikolozima se ne mogu smatrati pregovorima, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

СТИГАО ДЕМАНТИ ИЗ МОСКВЕ: Није било никаквих преговора Лаврова са америчким званичницима

Foto D. Dozet

Ona je na svom Telegram kanalu napisala da se ne razgovara o mirovnom planu za Ukrajinu.

"Na ruskim Telegram kanalima i stranim medijima već drugi dan se pojavljuje laž o navodnim pregovorima između (šefa ruske diplomatije Sergeja) Lavrova i bivših američkih zvaničnika u Sjedinjenim Američkim Državama u aprilu ove godine. Uprkos našem poricanju, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi potvrdio je za CBS da je grupa bivših američkih zvaničnika pokušala da uspostavi nezvanični kanal komunikacije sa Moskvom", napisala je Zaharova na Telegramu i poručila da je to laž i manipulacija.

"Ponavljam, ministar spoljnih poslova Rusije u aprilu nije vodio nikakve 'tajne" pregovore sa američkim 'zvaničnicima'. Ni javne, takođe", poručila je portparolka ruskog ministarstva. Ona je dodala da američka strana pokušava da predstavi kao „sastanak“ jednu od običnih diskusija sa politikolozima i javnim ličnostima, koje šef ruske delegacije redovno održava na marginama međunarodnih poseta i događaja u Ujedinjenim nacijama.

"Možda je reč o sastanku sa članovima američkog Saveta za spoljne poslove (CFR) 24. aprila, kojem trenutno predsedava Ričard Has. Ni on ni Čarls Kupčan i Tomas Grejem, koji se pominju u izveštajima američke štampe, nemaju funkcije u izvršnoj vlasti Sjedinjenih Američkih Država", navela je Zaharova.

Ranije je En-Bi-Si (NBC), pozivajući se na neimenovane izvore, izvestio da su bivši američki zvaničnici navodno vodili tajne razgovore sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u aprilu kako bi postavili osnovu za pregovore o okončanju sukoba u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (2)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)