KREĆE SE U NAPAD, IZRAEL TO VIŠE NEĆE TRPETI: Netanjahu ne ostaje dužan

Novosti Onlajn

03. 07. 2023. u 20:48

IZRAELSKA protivteroristička operacija u Dženinu, na Zapadnoj obali, nastaviće se dok se ne ostvare njeni ciljevi, izjavio je u ponedeljak uveče izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

КРЕЋЕ СЕ У НАПАД, ИЗРАЕЛ ТО ВИШЕ НЕЋЕ ТРПЕТИ: Нетањаху не остаје дужан

Foto: Jutjub/gvlacom/BBC Newsnight

- Poslednjih meseci Dženin je postao utočište za teroriste. Nismo spremni da trpimo ovo, i stavljamo tačku na to. U ovim satima naše snage deluju sa svom odlučnošću u Dženinu... Oni su likvidacija i hapšenje terorista, uništavanje njihovih štabova i skladišta.. Princip kojim se vodimo je jednostavan: svako ko je ubio Izraelce ili planira da to učini biće ili u zatvoru ili u grobu... Operacija Dom i bašta će nastaviti onoliko dugo koliko je potrebno dok se zadatak ne završi - rekao je Netanjahu na događaju povodom Dana nezavisnosti SAD .

Pres služba izraelske vojske najavila je u ponedeljak uveče veliku protivterorističku operaciju u Dženinu i istoimenom izbegličkom kampu. Izraelska vojska saopštila je da je izvela više od deset vazdušnih napada na infrastrukturu palestinskih militanata. Izraelski bezbednosni zvaničnici su takođe rekli da su pronašli i zaplenili improvizovani raketni bacač, oružje i municiju.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je u ponedeljak popodne da velika operacija izraelske vojske u gradu Dženin teče po planu. Napomenuo je da su lokalne terorističke ćelije teško pogođene. Netanjahu je ranije u ponedeljak održao operativni sastanak sa rukovodstvom vojske i agencija za sprovođenje zakona, na kojem je razgovarano o napretku operacije.

 

BONUS VIDEO: SERIJA VAZDUŠNIH UDARA - Izrael udara na pojas Gaze kao odgovor na raketni napad

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)