NATO KONTAKTIRAO SA RUSIMA: Novi detalji o Prigožinovoj pobuni - pažnja Alijanse usmerena na više od 1.400 nuklearnih bojevih glava

Tanjug

25. 06. 2023. u 15:16

USLED straha NATO-a od eventualnog nuklearnog incidenta, došlo je do neformalnih kontakata između Alijanse i ruskog ministarstva odbrane u vezi pokušaja pobune "Vagnera", objavila je danas rimska "Republika".

НАТО КОНТАКТИРАО СА РУСИМА: Нови детаљи о Пригожиновој побуни - пажња Алијансе усмерена на више од 1.400 нуклеарних бојевих глава

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Shutterstock/Ilustracija

Prema pisanju italijanskog lista, pažnja NATO-a je bila usmerena na više od 1.400 nuklearnih bojevih glava koje je moguće momentalno upotrebiti.

Dodaje se da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu pouzdan sagovornik, kao i da je NATO želeo da odmah jasno stavi do znanja da njegove snage nemaju nikakvu ulogu u akcijama koje se pobunjenici usuđuju da preduzmu.

List navodi da su i glavne teme razgovora između američkog predsednika Džozefa Bajdena i zvaničnika evropskih država bile upravo "izbegavanje rizika od eskalacije" i "sprečavanje nuklearnog incidenta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)