BANKA DŽEJ PI MORGAN: Žrtvama DŽefrija Epstina će isplatiti oko 270 miliona evra

Tanjug

12. 06. 2023. u 17:36

AMERIČKA banka Džej Pi Morgan će žrtvama seksualnog zlostavljanja američkog milijardera Džefrija Epstina isplatiti oko 270 miliona evra, izjavio je danas izvor agencije Rojters koji je želeo da ostane anoniman.

БАНКА ЏЕЈ ПИ МОРГАН: Жртвама Џефрија Епстина ће исплатити око 270 милиона евра

Foto: New York State Sex Offender Registry via AP

Pomenute žrtve su tužile Džej Pi Morgan zbog veze ove banke sa Epstinom, koji je bio nekoliko godina njen klijent.

Američka banka saopštila je danas da je postigla "principijalni dogovor" o nagodbi sa jednom od Epstinovih žrtava.

-Obe strane veruju da je ova nagodba u najboljem interesu svih, posebno u interesu žrtava užasnog zlostavljanja Džefrija Epstina, navodi se u današnjem saopštenju banke, preneo je Blumberg.

Epstinova žrtva, čiji identitet nije otkriven javnosti, u tužbi tvrdi da je banka Džej Pi Morgan svesno profitirala od nelegalnih aktivnosti Džefrija Epstina vezanih za seksualno zlostavljanje.

Džej Pi Morgan mora da se izbori i sa sličnom tužbom Američkih Devičanskih Ostrva, tako da ovo nije kraj pravnih glavobolja za pomenutu banku, dodaje njujorška agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024