EPILOG ZEMLJOTRESA U RUMUNIJI: Oštećeno 18 škola, stotine kuća, bolnice, crkve...

Tanjug

09. 06. 2023. u 16:00

U ZEMLjOTRESU jačine 5,2 stepena koji je pogodio rumunski grad Arad u utorak, oštećeno je nekoliko desetina javnih institucija i stotine kuća, preneo je rumunski portal "digi24".

ЕПИЛОГ ЗЕМЉОТРЕСА У РУМУНИЈИ: Оштећено 18 школа, стотине кућа, болнице, цркве...

Foto: Profimedia

U zemljotresu je oštećeno 18 škola, kao i nekoliko bolnica i crkava, utvrdio je okrug Arad nakon sastanka Okružnog komiteta za vanredne situacije koji je održan u četvrtak, preneo je Ađerpres.

Pričinjena je šteta na istorijskoj zgradi Opštinskog veća, Kulturnom centru Gradske kuće Pankota, pravoslavnim crkvama u Đoroku i Minišu, Pravoslavnoj crkvi i Domu omladine u Kovasantu, kao i drugim javnim objektima u Frumušeni, Alunisu ili Dorobantiju.

Odbor za vanredne situacije okruga Arad odlučio je da rasporedi tim za tehničku podršku za upravljanje vanrednim situacijama, a nakon procene biće doneta odluka o naknadi štete građanima.

 

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu