ASAD PONOVO NA UDARU KRITIKA, DAMASK IH ODBACUJE: Irak i Sirija obavili ozbiljan razgovor o borbi protiv velikog zla

Novosti online

04. 06. 2023. u 16:32

MINISTRI spoljnih poslova Iraka i Sirije razgovarali su danas o načinima za okončanje trgovine drogom preko zajedničke granice, saopštio je šef iračke diplomatije Fuad Husein.

АСАД ПОНОВО НА УДАРУ КРИТИКА, ДАМАСК ИХ ОДБАЦУЈЕ: Ирак и Сирија обавили озбиљан разговор о борби против великог зла

Foto: Tanjug

 - Danas smo razgovarali o saradnji između Iraka i Sirije u borbi protiv trgovine drogom. Poznato je da je Irak koridor za trgovinu drogom i, nažalost, počela je upotreba droge u iračkom društvu - rekao je Husein na zajedničkoj konferenciji za novinare sa sirijskim kolegom Fejsalom Mekdadom u Bagdadu, prenosi Rojters.

Husein je dodao da je tema razgovora bila i humanitarna kriza vezana za sirijske izbeglice za koje se procenjuje da ih je oko 250.000 u Iraku.

Sirijski predsednik Bašar al Asad toplo je dočekan na prošlomesečnom samitu Arapske lige nakon 12-godišnje suspenzije Sirije zbog Asadovog gušenja protesta protiv njegovog režima, navodi britanska agencija.

Od Asada se očekuje da obuzda trgovinu narkoticima u Siriji koji se kasnije krijumčare širom regiona. Sirijska vlada, sa druge strane, poriče bilo kakvu ulogu u trgovini.

(SD)

BONUS VIDEO:

ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024