MOTOR NA PIVO: Amerikanac iz Minesote iskoristio popularno piće za pogon dvotočkaša

A. V. V.

29. 05. 2023. u 20:09

DA pivo može da ima drugačiju svrhu osim pića u kojem ljudi uživaju širom sveta pokazao je stanovnik iz Minesote koji je napravio motocikl koji se kreće na pogon od ovog napitka!

МОТОР НА ПИВО: Американац из Минесоте искористио популарно пиће за погон двоточкаша

Printskrin

Kaj Majklson, poznat po svojim neobičnim mašinama kao što je toalet na raketni pogon, ispričao je da je svoj najnoviji izum napravio u svojoj garaži u Blumingtonu koji ima bure od 14 galona sa grejnim koturom umesto motora na gas. Namotaj zagreva pivo do 300 stepeni koje se zatim pretvara u pregrejanu paru u mlazovima i koji pokreće bicikl napred.

- Cena gasa raste, ja ne pijem, tako da ne mogu da smislim ništa bolje nego da pivo iskoristim za gorivo - rekao je Majklson novinarima.

On je procenio da bi motor mogao da dostigne brzinu do 241,40 kilometara na čas, ali ga još nije testirao. Njegov sin Badi Majklson rekao je da se motocikl može prilagoditi da se pokrene i uz pomoć drugog napitka - energetskog pića ili kafe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (0)

BORINA SUPRUGA: Dubravka je lepotica koja izbegava da se slika - kraj nje je roker bacio sidro (FOTO)