ČEŠKI PREDSEDNIK: Poslali smo 100 tenkova i BVP, dva sistema Kub, a razmotrićemo i mogućnost da predamo Kijevu avione L-159

P. Z. S. / ria.ru

10. 05. 2023. u 19:30

ČEŠKA će Ukrajini prebaciti dva protivvazdušna raketna sistema Kub, izjavio je u sredu predsednik Republike Petr Pavel.

ЧЕШКИ ПРЕДСЕДНИК: Послали смо 100 тенкова и БВП, два система Куб, а размотрићемо и могућност да предамо Кијеву авионе Л-159

Foto Vojska Srbije

-Ako se ima u vidu ono što je Ukrajina već dobila (od Češke – prim. aut.), odnosno skoro stotinu tenkova, otprilike isto toliko oklopnih transportera i dosta municije, i ova dva PVO sistema Kub koja se nalaze u stadijumu predaje VSU, sa veoma velikim brojem projektila koje Ukrajina može odmah da upotrebi, jer su (njeni – prim. aut.) vojnici obučeni za ovu vrstu opreme, citira Češki radio Pavela.

Prema rečima češkog predsednika, njegova zemlja takođe može da snabdeva Ukrajinu municijom ne samo iz sopstvenih izvora, već i iz trećih zemalja.

-Možemo razmotriti i druge mogućnosti, na primer, tenkove i borbena vozila pešadije koji se remontuju u našim preduzećima i postepeno isporučuju Ukrajini. Osim toga, vredi razmisliti da li bismo mogli da snabdevamo Ukrajinu našim avionom L-159 sa određenom vizijom i perspektivom za prenaoružavanje.

I oni bi, kao avioni za direktnu borbenu podršku, mogli značajno da pomognu Ukrajini u kontraofanzivi“, dodao je Pavel u intervjuu Češkom radiju.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije