OGLASILA SE SESTRA KIM DŽONG UNA: Pjongjang reagovao na najavu daljeg jačanja vojne saradnje Vašingtona i i Seula

Tanjug

29. 04. 2023. u 07:50

KIM Jo-Džong, moćna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, izjavila je da će sporazum o jačanju vojne i bezbednosne sasradnje između SAD i Južne Koreje dodatno pogoršati situaciju na korejskom poluostrvu, prenela je danas državna severnokorejska novinska agencija KCNA.

ОГЛАСИЛА СЕ СЕСТРА КИМ ЏОНГ УНА: Пјонгјанг реаговао на најаву даљег јачања војне сарадње Вашингтона и и Сеула

Foto: Tanjug

Zbog toga Severna Koreja smatra da mora dalje da usavršava sopstvene sisteme nuklearnog odvraćanja, najavila je Kim Jo-džong, prenosi Rojters.

Ova reakcija zvaničnog Pjongjanga usledila je nakon potvrde Vašingtona da će Južnoj Koreji omogućiti bolji uvid u svoju nuklearnu doktrinu u slučaju bilo kakvog sukoba sa Severnom Korejom koja neprekidno uvećava svoj arsenal taktičkog raketnog naoružanja.

U saopštenju prošlog četvrtka, u kojem se Vašington poziva na obećanje Seula da neće pokretati sopstveni program nuklearnog naoružanja koje je tokom razgovora u Beloj kući dao korejski lider Jun Suk-jeol, između ostalog pominju se i Severna Koreja, trgovina i rat u Ukrajini, prenosi Rojters.

Bajden je na konferenciji sa Junom potvrdio posvećenost SAD ''produženim akcijama vojnog odvraćanja Severne Koreje" i upozorio da su aktivnosti Severne Koreje "eklatantno kršenje sankcija".

Izjava sestre severnokorejskog lidera je prva reakcija zvaničnog Pjongjanga na prošlonedeljni susret u Vašingtonu između predsednika SAD Džozefa Bajdena i predsednika Južne Koreje Jun Suka.

 

BONUS VIDEO:

NA NEBU I POD VODOM: Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!