SIRIJCI UZVRAĆAJU UDARAC IZRAELU: Ispaljene rakete na okupiranu Golansku visoravan, evo zašto Izraelci nisu koristili "Gvozdenu kupolu"

Tanjug

09. 04. 2023. u 07:24

ŠEST raketa lansirano je rano jutros iz južne Sirije na ciljeve na Golanskoj visoravni u dva odvojena baraža u razmaku od dva sata.

СИРИЈЦИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ ИЗРАЕЛУ: Испаљене ракете на окупирану Голанску висораван, ево зашто Израелци нису користили Гвоздену куполу

Foto: Jutjub/RT

Izraelska vojska je saopštila da su na teritoriju Izraela pala tri raketna projektila, kao i da je posle drugog sirijskog raketnog baraža izraelska vojska uzvratila artiljerijskom vatrom i napadima bespilotnim letelicama na raketne lansere koji su korišćeni u napadu iz Sirije, prenosi dnevnik Tajms of Izrael.

Kasnije su izraelski i sirijski mediji preneli da je Izrael izveo dodatne vazdušne udare na ciljeve u blizini glavnog grada Damaska.

Izraelski sistem protivvazdušne odbrane Gvozdena kupola nije korišćen jer su projektili bili usmereni ka nenaseljenom području, saopštila je izraelska vojska.

Golanska visoravan je sporna teritorija koja je podeljena na tri sektora, jedan je pod kontrolom Sirije, drugi pod kontrolom Izraela, a trećim patroliraju snage UN.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (2)

TENISKI ŠOK: Karlos Alkaraz izgubio!