SIRIJCI UZVRAĆAJU UDARAC IZRAELU: Ispaljene rakete na okupiranu Golansku visoravan, evo zašto Izraelci nisu koristili "Gvozdenu kupolu"

Tanjug

09. 04. 2023. u 07:24

ŠEST raketa lansirano je rano jutros iz južne Sirije na ciljeve na Golanskoj visoravni u dva odvojena baraža u razmaku od dva sata.

СИРИЈЦИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ ИЗРАЕЛУ: Испаљене ракете на окупирану Голанску висораван, ево зашто Израелци нису користили Гвоздену куполу

Foto: Jutjub/RT

Izraelska vojska je saopštila da su na teritoriju Izraela pala tri raketna projektila, kao i da je posle drugog sirijskog raketnog baraža izraelska vojska uzvratila artiljerijskom vatrom i napadima bespilotnim letelicama na raketne lansere koji su korišćeni u napadu iz Sirije, prenosi dnevnik Tajms of Izrael.

Kasnije su izraelski i sirijski mediji preneli da je Izrael izveo dodatne vazdušne udare na ciljeve u blizini glavnog grada Damaska.

Izraelski sistem protivvazdušne odbrane Gvozdena kupola nije korišćen jer su projektili bili usmereni ka nenaseljenom području, saopštila je izraelska vojska.

Golanska visoravan je sporna teritorija koja je podeljena na tri sektora, jedan je pod kontrolom Sirije, drugi pod kontrolom Izraela, a trećim patroliraju snage UN.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati