"NE UCENJUJEMO NIKOGA, ALI AKO BUDEMO TREBALI DA SE ZAŠTITIMO..." Lukašenko prilikom sastanka sa Putinom upozorio

Novosti Onlajn

06. 04. 2023. u 19:16

RUSKI predsednik Vladimir Putin održao je razgovore sa svojim beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Moskvi o proširenju ekonomske saradnje i jačanju obrambenih veza između dve zemalje.

НЕ УЦЕЊУЈЕМО НИКОГА, АЛИ АКО БУДЕМО ТРЕБАЛИ ДА СЕ ЗАШТИТИМО... Лукашенко приликом састанка са Путином упозорио

Foto: Tanjug/AP Photo

U Kremlju su bili i visoki ruski i beloruski zvaničnici. Njihovi razgovori održani su nakon sastanka dva lidera jedan na jedan.

Ruski lider je prošlog meseca najavio da će Moskva postaviti taktičko nuklearno oružje na belorusku teritoriju, ali je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da Putin i Lukašenko danas nisu razgovarali o razmeštanju takvog strateškog nuklearnog oružja, prenela je agencija Interfaks.

U uvodnom obraćanju na današnjim razgovorima, Lukašenko je rekao: „Ako bude potrebno, iskoristićemo sve što imamo da zaštitimo naše zemlje i narode. Ne ucenjujemo nikoga. Tako će i biti“.

Putin je rekao da će se "tesno raditi na jačanju saradnje" u okviru sporazuma, koji predviđa bliske političke, ekonomske i vojne veze između Belorusije i Rusije. U javnim izjavama Putina i Lukašenka na samitu nije bilo reči o ratu u Ukrajini.

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA - Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

(Index)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!