TRAMPOVI STREPE ZBOG SUDBINE MEKIJA! Trola sa Floride čeka do 10 godina robije jer je "krao" glasove za Hilari Klinton

D. Vujičić

03. 04. 2023. u 06:50

UOČI očekivanog hapšenja Donalda Trampa u utorak na Menhetnu (zašta je medijska pozornica potpuno spremna) "republikanska" Amerika se trese od straha i smeha povodom oglašavanja krivim Daglasa Mekija kome sada preti 10 godina robije jer se "šalio sa imenom Hilari Klinton" na "Tviteru" 2016.

ТРАМПОВИ СТРЕПЕ ЗБОГ СУДБИНЕ МЕКИЈА! Трола са Флориде чека до 10 година робије јер је крао гласове за Хилари Клинтон

Foto: AP

On je pod pseudonimom Riki Von na svojim profilima na mrežama razglasio da je moguće na predsedničkim izborima u konkurenciji Donald Tramp - Hilari Klinton za ovu potonju glasati i putem mejla ako na napisanu adresu pošalješ pismo sa imenom: Hilari!

Tokom suđenja koje traje od 2021. pomoćnik američkog saveznog tužioca Tarner Buford je okarakterisao Mekijeve motive rečima: "Ovde se nije radilo o promeni glasova.

Radilo se o nestanku glasova", dok je Ministarstvo pravde navelo da je najmanje 4.900 različitih telefonskih brojeva poslalo poruku "Hilari" na broj koji navodi Mekijev mem. I tako je navodno Hilari "pokradena".

Američki tužioci tvrdili su da taj post predstavlja zaveru da se ošteti kandidat Demokratske stranke.

ANALIZA MIT

ANALIZA MIT Medija laba sa Univerziteta u Bostonu iz 2016. svrstala je Mekijev nalog na 107. mesto najuticajnijih uoči predsedničkih izbora čiji bi rezultati do danas nepovratno promenili pejzaž američke političke klime. Prema Ministarstvu pravde, on je iskoristio svoju znatnu slavu na društvenim mrežama kako bi u zaveri sa drugim politički uticajnim korisnicima "Tvitera", kao i drugim ličnostima na različitim platformama, "širio lažne poruke". Kobni mem objavio je 1. novembra 2016, nedelju dana pre dana izbora. 

Za razliku od ove zavere iz "šale", dokazano falsifikovanje obaveštajnih podataka da bi se ocrnio Tramp uoči i posle izbora i tokom celog četvorogodišnjeg mandata, zatim špijuniranje njegove predsedničke kampanje prema ovom delu američkog pravosuđa definitivno nisu mešanje u izbore.

Upravo zbog kafkijanske prirode "probuđenog" dela saveznog pravosuđa i duplih standarda kada su u pitanju pobornici republikanaca i demokrata koji su postali norma, republikanska javnost u SAD nikad nije čvršće stajala iza Donalda Trampa.

Nesrećni Meki je uhapšen u Vest Palm Biču na Floridi 27. januara 2021. godine - samo nedelju dana nakon inauguracije predsednika Bajdena, očigledno kao prioritet Ministarstva pravde Merika Garlanda.

KRIV JE "UZ POMOĆ" POKAJNIKA

"TVITER" nije bio jedini saučesnik koji je pomagao Ministarstvu pravde u slučaju protiv Mekija. Američki okružni tužioci su predložili da se dozvoli još jednom onlajn trolu koji radi pod korisničkim imenom Mikročip da anonimno svedoči protiv Mekija. Njihovo svedočenje je okarakterisalo Mekija kao vođu viralne kampanje za širenje memova u onome što su kategorisali kao šemu dizajniranu da prevari ljude u njihovo pravo glasa. Svedočenje je došlo kao deo sporazuma o priznanju krivice između Mikročhipa i Ministarstva pravde po istoj optužbi za zaveru. 

U 2018, Hafington post je objavio članak u kojem je Mekija razotkrio kao čoveka koji stoji iza kampanje virusnih memova.

Dok savezni tužioci smatraju da je Meki bio umešan u složenu zločinačku zaveru sa ciljem obespravljenja glasača crnaca i žena, optuženi tvrdi da je on samo objavljivao duhovitosti u pokušaju da stvori viralni mem. Izricanje presude u ovom slučaju zakazano je za 16. avgust 2023. a preti mu maksimalna kazna do 10 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)