IZNENADA STIGAO HELIKOPTEROM, PA SE VOZIO PO GRADU: Detalji Putinove posete Mariupolju, njegov saradnik imao poseban zahtev (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2023. u 07:51

RUSKI predsednik Vladimir Putin sinoć je doputovao u neplaniranu posetu Mariupolju.

ИЗНЕНАДА СТИГАО ХЕЛИКОПТЕРОМ, ПА СЕ ВОЗИО ПО ГРАДУ: Детаљи Путинове посете Мариупољу, његов сарадник имао посебан захтев (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RIA Novosti

Poseta je usledila nakon što je Putin juče nenajavljeno otputovao na Krim kako bi obeležio devetu godišnjicu ruske aneksije poluostrva, a samo dva dana nakon što je Međunarodni krivični sud (MKS) izdao nalog za hapšenje ruskog lidera.

Putin je helikopterom odleteo u Mariupolj, a zatim se provozao automobilom po nekoliko okruga grada, zaustavljajući se, saopštio je Kremlj.

Na putovanju ga je pratio zamenik premijera Marat Husnulin. Govorili su o izgradnji mikrookruga, društvenih i obrazovnih objekata, bolnica...

U mikrookrugu Nevski Putin je razgovarao sa građanima. Takođe je ispitao obalu Mariupolja. Tokom putovanja po gradu, ruski predsednik je bio za volanom automobila.

Zamenik ruskog premijera Marat Husnulin, koji je sa Putinom bio u Mariupolju, zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina dozvolu da provede nedelju dana u tom gradu, a zatim i u svakom novom regionu.

BONUS VIDEO: BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE - Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

MOLILI SMO DA NAM NE UBIJU MAJKU: Životna tragedija Miše Janketića - presudili joj četnici jer je bila partizanska žena