AKO UKRAJINCI "PROPADNU", MOGUĆA AMERIČKA INTERVENCIJA: Čuveni novinar Simor Herš o zastrašujućem scenariju, pomenuo Staljingrad i Vijetnam

Novosti online

15. 03. 2023. u 07:39

AMERIČKE snage mogle bi direktno da intervenišu u Ukrajini u slučaju neuspeha ukrajinske vojske, rekao je Simor Herš, američki novinar i autor istraživanja o eksploziji na gasovodu Severni tok, na sastanku američke nevladine organizacije "Komitet za republiku".

АКО УКРАЈИНЦИ ПРОПАДНУ, МОГУЋА АМЕРИЧКА ИНТЕРВЕНЦИЈА: Чувени новинар Симор Херш о застрашујућем сценарију, поменуо Стаљинград и Вијетнам

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako je primetio Herš, situacija u Ukrajini se za SAD može odvijati po scenariju vijetnamske kampanje, pošto, uprkos snabdevanju oružjem, ukrajinske trupe možda neće izdržati.

- Kažu mi da će igra biti ovakva: "ovo je NATO, podržavamo NATO u ofanzivnim operacijama protiv Rusa". To neće prevariti svet, a neće ni nas... To bi bio rat sa Rusima. Ali zašto bismo to uradili - upitao je novinar.

Herš je podsetio i na iskustvo bitaka kod Staljingrada, kada je sovjetska armija uspela da preokrene tok bitke.

- Hajde, da li zaista želimo da se svađamo sa ovim momcima? Mislim da ne - primetio je on.

Herša često kritikuju zbog korišćenja anonimnih izvora u svojim tekstovima, što on pravda osetljivim temama koje pokriva. Prvi je pisao o masakru koji su počinili američki vojnici u vijetnamskom selu Mi Laj, kao i o zlostavljanju iračkih zatvorenika u Abu Graibu.

Prošle nedelje je Herš rekao da je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena u spoljnoj politici vođena mržnjom prema njegovom kolegi Vladimiru Putinu i komunizmu.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024