"IZOPAČENA LOGIKA ZAPADA": Ruski ambasador o konfiskovanju imovine - EU i Vašington izmišljaju zakone

Novosti online

13. 02. 2023. u 10:28

VELIKA Britanije planira da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu, priprema zakone za to, izjavio je u intervjuu za Sputnjik ruski ambasador u Engleskoj Andrej Kelin.

ИЗОПАЧЕНА ЛОГИКА ЗАПАДА: Руски амбасадор о конфисковању имовине - ЕУ и Вашингтон измишљају законе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema njegovim rečima, dobro je poznato da su praktično sve zapadne zemlje priznale, uključujući i London, da su takve akcije potpuno nelegitimne i da ne postoje zakoni za tako nešto. Ali izopačena logika podrazumeva, kaže on, da se takvi zakoni izmisle, a time se bave u Evropskoj uniji i Vašingtonu.

Kelin tvrdi da se prvi slučaj konfiskacije lične imovine upravo dogodio.

- Ovde to za sada nije zabeleženo, ali imovina postoji, kao i koraci u tom smislu. Trenutno ne mogu da preciziram ovakve slučajeve, ali zaista je u toku priprema neke vrste zakona u tom pravcu - naglasio je ambasador.

Regrutuju izbeglice da bi ih slali na front

Diplomata je, pored toga, podvukao da se na teritoriji Velike Britanije vrbuju Ukrajinci sa statusom izbeglica. Kelin objašnjava da je to u cilju kako bi im se uručili pozivi i da bi ih poslali u Ukrajinu da se bore.

On je dodao da se time bavi ukrajinska ambasada i da ona šalje pozive.

Konfiskovanje ruske imovine

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila da cilj Evropske unije nije samo zamrzavanje, već i konfiskovanje ruske imovine u Evropi i pojasnila da je za to neophodno pripremiti odgovarajući pravni okvir.

Lideri EU su naložili EK da pripremi predlog za korišćenje zamrznute ruske imovine za finansiranje obnove Ukrajine.

Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da ukoliko se donese odluka o zapleni ruske imovine, Moskva ima pravo da preduzme analogne korake protiv država koje su donele takvu odluku.

BONUS VIDEO: SNIMCI PADA METEORA: Vatreni trag na nebu iznad Krasnojarska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna