"AKO TREBA, IDEMO I NA AMERIKU" Kadirov samo čeka naređenje Putina

Novosti Onlajn

13. 02. 2023. u 07:41

ČEČENSKI lider Ramzan Kadirov izjavio je da čečenske jedinice mogu čak i do Amerike da stignu, ako dobiju takvo naređenje od ruskog predsednika.

АКО ТРЕБА, ИДЕМО И НА АМЕРИКУ Кадиров само чека наређење Путина

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev, file/Shutterstock/Vikipedija

- Ako stigne naređenje vrhovnog komandanta, spremni smo da idemo i na Ameriku, ostavivši Moldaviju daleko iza sebe. O takvim naređenjima se ne raspravlja, već se izvršavaju. Imamo sve potrebne snage, sredstva i opremu da to realizujemo - napisao je lider republike na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova da bi Rusija, navodno, mogla da prebaci čečenske jedinice u Moldaviju kako bi organizovala dolazak na vlast proruskih snaga.

Kadirov je istakao da takvi "samouvereni stručnjaci" još treba da proučavaju planove Rusije, a pokušaji Zapada da razbije Rusiju vuku se još od 90-ih godina prošlog veka.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da je predsednici Moldavije Maji Sandu uručio dokument koji predstavlja "detaljan plan Rusije za uništavanje političke situacije u Moldaviji".

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona