ENGLEZI OSTALI BEZ LEKARA: Dvodnevni štrajk medicinara

I. S.

06. 02. 2023. u 19:27

NAJVEĆI štrajk u istoriji javnog zdravstvenog sistema Velike Britanije izlio se juče na ulice, pa je Ostrvo bilo u potpunom haosu, a protesti će trajati i danas. Medicinske sestre i zaposleni u Hitnoj pomoći ogorčeni su zbog neefikasnog rešavanja svog spora sa državom oko plata. Sindikati traže povećanje plata odmah, ali je ministar zdravlja Stiv Barkli pozvao sindikate da prekinu štrajkove i "uđu u konstruktivan dijalog o platama".

ЕНГЛЕЗИ ОСТАЛИ БЕЗ ЛЕКАРА: Дводневни штрајк медицинара

G.Čvorović

Pet Kalen, predsednica sindikata medicinskih sestara Kraljevskog koledža, rekla je da bi smislena ponuda vlade mogla da dovede štrajk "brzo do kraja". Na štrajk su se odlučile medicinske sestre u Engleskoj, dok su u Škotskoj i Velsu sindikati odlučili da ne stupaju u štrajk tokom pregovora.

Sindikati medicinskih sestara su saopštili da će se pružanje hitne pomoći i lečenje pacijenata obolelih od kancera nastaviti tokom njihovog 48-časovnog štrajka, ali da će na hiljade zakazanih pregleda i lakših intervencija biti odloženo. Zaposleni u Hitnoj pomoći naveli su da će odgovoriti na najhitnije pozive.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri