PUTIN PISAO ASADU I ERDOGANU: Spremni smo da pružimo neophodnu pomoć

Novosti online

06. 02. 2023. u 09:14

RUSKI predsednik Vladimir Putin uputio je saučešće predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i sirijskom lideru Bašaru Asadu zbog razornog zemljotresa koji je pogodio ove dve zemlje.

ПУТИН ПИСАО АСАДУ И ЕРДОГАНУ: Спремни смо да пружимо неопходну помоћ

Foto AP

- Primite naše najdublje saučešće povodom brojnih žrtava i masovnih razaranja izazvanih snažnim zemljotresom u vašoj zemlji. Molim vas da porodicama i prijateljima nastradalih prenesete reči iskrenog saučešća i podrške, kao i želje za brz oporavak svima povređenima u naletu stihije. Spremni smo da pružimo neophodnu pomoć u tom pogledu - navodi se u telegramu Putina upućenom Erdoganu koji je objavljen na sajtu Kremlja.

U telegramu predsedniku Sirije, ruski lider je istakao da Rusija deli tugu i bol onih koji su izgubili svoje najmilije.

- Nadamo se brzom oporavku svih nastradalih i spremni smo da pružimo neophodnu pomoć u otklanjanju posledica ove prirodne katastrofe - navodi se u pismu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da zemljotres nije uticao na rad vojne baze Hmejmim niti drugih ruskih objekata u Siriji.

Strašan zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je južnu Tursku, Liban i Siriju.

Prema prvim informacijama, nastradalo je više od 500 osoba, dok je još nekoliko stotina povređenih ljudi. Spasioci su na terenu, dok broj žrtava raste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna