TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU: Ubijeno najmanje sedam osoba, desetoro povređeno

Novosti online

28. 01. 2023. u 22:36

NAJMANjE sedam ljudi je poginulo, a još 10 je povređeno u terorističkom napadu na sinagogu u četvrti Neve Jakov u Jerusalimu u petak uveče.

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У ЈЕРУСАЛИМУ: Убијено најмање седам особа, десеторо повређено

Foto: Printskrin Instagram/eye.on.palestine

Terorista je otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge posle molitve petkom uveče, a zatim su ga ubile snage bezbednosti nakon što je pokušao da pobegne automobilom. Terorista je navodno bio pripadnik Hamasa.

Izveštava se da premijer Benjamin Netanijahu dobija novosti sa lica mesta i da će kasnije ove večeri održati procenu situacije. Komesar policije Kobi Šabtaj stigao je na mesto incidenta ubrzo nakon pucnjave. Na lice mesta stigao je i ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir.

Potvrđeno je da je među poginulima i 40-godišnja žena.
Neka od tela ubijenih još uvek nisu uklonjena sa mesta zločina. Bolničari pružaju pomoć na licu mestu, a pružaju prvu pomoć i desetinama koji su u stanju šoka.
 

Do napada je došlo dan nakon što je devet Palestinaca ubijeno vatri na Zapadnoj obali koju su ispalile izraelske snage.

Izraelska vojska je zatim saopštila da su njihove snage bile na udaru vatre tokom „protivterorističke operacije hapšenja terorista Islamskog džihada“ u izbegličkom kampu u Dženinu i da su morali da upucaju nekoliko „neprijateljskih boraca“.

Napad na Dženin pratili su militanti iz Gaze koji su lansirali rakete na Izrael, a Tel Aviv je izvršio uzvratne vazdušne napade tokom noći.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PUCNjI U AMBASADI: Snimak napada na službenike ambasade Azerbejdžana u Teheranu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024