RUSIJA je bila prijatelj sa Grčkom dok se Atina nije povinovala "američkim zahtevima", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi grčki list Katimerini.

Komentari (7)

sreten

24.01.2023. 09:22

Za nas brits kazu da smo mali rusi. Grci nisu izdali Rusiju, izdali su sami sabe, svoju istoriju i tradiciju. Postali su mali ameri. Jos jedan mali vazal.

Srba

24.01.2023. 09:37

Grci su to, oduvek bili podvorice i menjali strane. 800.000 Srba u Grčkoj je živelo i oko 300.000 grka, po Turskim izvorima. Pa su tu Fanarioti i td. Samo Rusija može biti zaštitnik Pravoslavlja, što upravo to i radi.

Aca

24.01.2023. 09:52

Pitam gospodina lavrova zašto ste 1992 godine uveli sankcije Srbiji a 1999 godine niste branili Srbiju od NATO bombe i tu ste dokazali da ste stali na stranu zapada a protiv Srbije pravoslavne braće.... Kažeš sada vam smeta što vam je Grčka uvela sankcije i stala na stranu zapada??? Srbija pred ovolikom silom sa zapada još uvek nije poklekla protiv tolike velike horde da bi Rusiji uvela sankcije... Gospodine Lavrov šta će Srbija dobiti od Rusije na osnovu pročitanog teksta da je uvek Srbija bila bolja za Rusiju nego Rusija za Srbiju. Ako dobijemo samo pohvalnicu onda i mi Srbi možda stanemo uz Grčku....

SRB

24.01.2023. 10:16

@Aca - Vidi se da uopste ne znas istoriju. Prvo, Rusija je bila na kolenima 90ih. Vodio ih je njihov Boris Tadic - pijani Jeljcin. Drugo, Rusi su bez ikakvih interesa osim da nas brane usli u prvi svetski rat - i izgubila je svoju monarhiju, drzavnost, veru, kulturu i pobijeno je vise od 60 miliona Rusa tokom komunisticke vladavine. Trece, Rusi su nam pomogli da se oslobodimo od Turaka. Njihovim pobedama su pregovarali da turci popuste prema nama i Ruski oficiri su obucavali Srpsku vojsku za ustanak. A da ne spominjemo da uvek glasaju protiv tzv Kosova i ulazu veto na sve sto rusi nas teritorijalni integritet. Hoces li jos da ti navedem?