BILI SMO PRIJATELJI SA GRCIMA, A ONDA SU PREŠLI U DRUGI TABOR: Lavrov ljut na Atinu, jedna stvar ga posebno čudi

Tanjug

24. 01. 2023. u 09:12

RUSIJA je bila prijatelj sa Grčkom dok se Atina nije povinovala "američkim zahtevima", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi grčki list Katimerini.

БИЛИ СМО ПРИЈАТЕЉИ СА ГРЦИМА, А ОНДА СУ ПРЕШЛИ У ДРУГИ ТАБОР: Лавров љут на Атину, једна ствар га посебно чуди

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Primetili smo transformaciju njenog rukovodstva. Bilo je prinuđeno ili je pristalo da se povinuje američkim zahtevima. Izvukli smo svoje zaključke o onima koji tako rado podržavaju agresiju na Rusiju - objavila je ruska ambasada u Atini na Tviteru izjavu Lavrova.

Ruski ministar spoljnih poslova je ovim tvitom izrazio nezadovoljstvo preko ruske ambasade u Atini, reagujući na poziciju koju je Grčka zauzela u odnosu na rat Rusije u Ukrajini, navodi Katimerini.

U tvitovima se dalje kaže da su "Grčka i Kipar poslednjih godina bili među najprijateljskim zemljama" i da su doskora "imali veliki broj zajedničkih kulturno-obrazovnih projekata", kao i da se "ekonomska saradnja aktivno razvijala na obostrani interes."

Lavrov je naveo da je čudna bila brzina kojom su prešli ne samo u "tabor" onih koji su potpisali sankcije, već i u grupu onih koji predvode antiruske akcije.

- To odražava nametnutu liniju agresivne konfrontacije, a ne interes Grka - poručili su iz ruske ambasade u Atini, citirajući izjavu ruskog šefa diplomatije, navodi Katimerini.

BONUS VIDEO: SNIMCI DEJSTVA "GRADA" - Dejstva ruskih projektila u zoni odbrane vazdušnog prostora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (7)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji