"POLITIČKA RAZUZDANOST DOVODI DO MRŽNJE!" Rusija osudila paljenje kurana u Stokholmu

Novosti onlajn

23. 01. 2023. u 18:48

MOSKVA osuđuje spaljivanje kurana od strane ekstremista u Stokholmu i poziva da se preduzmu mere protiv ekstremista, navodi u saopštenju specijalnog predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova za saradnju u poštovanju prava na slobodu veroispovesti Genadij Askaljdovič.

ПОЛИТИЧКА РАЗУЗДАНОСТ ДОВОДИ ДО МРЖЊЕ! Русија осудила паљење курана у Стокхолму

Foto: Piksabej

- Osuđujemo i odbacujemo takva krivična dela. Pozivamo da se primene mere protiv ekstremista - navodi se u saopštenju na sajtu ruskog Ministarstva.

- Svedoci smo kako politička razuzdanost i svedozvoljenost, prikrivena odgovarajućim rečima o ‘slobodi govora i samoizražavanja’, dovodi do raspirivanja međuverske mržnje i vređanja osećanja vernika – ovog puta muslimana - dodao je Askaljdovič.

Ranije je lider danske krajnje desničarske partije „Hard lajn“ Rasmus Paludan dobio dozvolu da ispred turske ambasade u Stokholmu održi miting na kome je zapaljen kuran. Akcija je održana u subotu.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da spaljivanje kurana u Stokholmu ukazuje na nivo islamofobije, rasizma i diskriminacije u Evropi. Takođe, paljenje kurana osudila su i ministarstva spoljnih poslova Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Paludanova akcija jasno kršenje obaveza trilateralnog memoranduma, koji je Švedska potpisala, za sprečavanje propagande terorističkih organizacija.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Vatrogasci i spasioci na licu mesta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a