ON ĆE NASLEDITI ARDERN: Izabran novi premijer Novog Zelanda

Novosti onlajn

20. 01. 2023. u 22:21

KRIS HIPKINS biće vršilac dužnosti premijera Novog Zelanda nakon što je premijerka Džasinda Ardern objavila da podnosi ostavku.

ОН ЋЕ НАСЛЕДИТИ АРДЕРН: Изабран нови премијер Новог Зеланда

Foto: Printskrin/Tviter/Chris Hipkins

Podsetimo, premijerka Novog Zelanda je izjavila da se neće ponovo kandidovati na parlamentarnim izborima i da planira da podnese ostavku najkasnije u februaru. Parlamentarni izbori biće održani 14. oktobra, dodala je premijerka u izjavi koju je prenela televizija, a ostavku će podneti najkasnije 7. februara.

- Nadao sam se prošlog leta da ću moći da se pripremim ne samo za još jednu godinu, već za još jedan mandat, jer ove godine je to neophodno - rekao je Ardern.

- Nisam uspela u tome - dodala je ona. Rekla je da više nema snage da vodi državu. Ona je najavila da će najkasnije 7. februara istupiti sa čela Laburističke partije, čime joj prestaje mandat premijerke.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku