OSNIVAČ VAGNEROVACA JASAN: "Grupa nikada nije bila u Srbiji i nije imale kontakte sa Srbijom"

Novosti online

17. 01. 2023. u 13:51

PRIVATNA vojna kompanija "Vagner" nikada nije bila u Srbiji i nije imala nikakve kontakte sa Srbijom, saopštio je osnivač grupe Jevgenij Prigožin nakon što mu je "Glas Amerike" postavio pitanja o aktivnostima koje grupa sprovodi u Srbiji, i o regrutovanju građana iz Srbije.

ОСНИВАЧ ВАГНЕРОВАЦА ЈАСАН: Група никада није била у Србији и није имале контакте са Србијом

Foto: Printskrin

- U privatnoj vojnoj kompaniji 'Vagner' trenutno nema državljana Srbije, a odavno ih nije bilo. Prema tome, sve glasine o saradnji grupe 'Vagner' i Srbije nemaju nikakvog osnova - izričit je Prigožin.

Podsećamo, građanima Srbije zakonom je zabranjeno učestvovanje u oružanim sukobima u inostranstvu.

Na pitanje "Glasa Amerike" da li su "vagnerovci" bili prisutni na severu Kosova, gde su barikade podignute krajem decembra 2022. godine, Prigožin je odgovorio: "Koliko znamo, Srbi i sami odlično izlaze na kraj sa svojim problemima. Želim im sreću i prosperitet." 

 

BONUS VIDEO: PREMINULA ELVISOVA ĆERKA - Snimci Urgentnog centra bolnice u koju je prevezena Liza Meri Prisli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi