RASTE PRITISAK NA BERLIN DA POŠALJE KIJEVU "LEOPARD 2": Šolc i dalje ubeđen u potrebu koordinacije isporuke oružja Ukrajini sa saveznicima

Tanjug

10. 01. 2023. u 00:45

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je i dalje ubeđen u potrebu koordinacije isporuke oružja Ukrajini sa saveznicima dok raste pritisak na Berlin da Kijevu pošalje nemačke tenkove "leopard 2".

РАСТЕ ПРИТИСАК НА БЕРЛИН ДА ПОШАЉЕ КИЈЕВУ ЛЕОПАРД 2: Шолц и даље убеђен у потребу координације испоруке оружја Украјини са савезницима

Foto: Profimedia

Nemačka je prošle nedelje najavila da će obezbediti Ukrajini oklopna vozila "marder" za pomoć u odbijanju ruskih snaga, preneo je Rojters.

Najava je stigla istoga dana kada su SAD saopštile da će Ukrajini poslati bobena vozila "bredli", dan nakon sličnog saopštenja iz Francuske, navela je agencija.

Šolc, koji je često naglašavao važnost da ne eskalira sukob u Ukrajini ili da se da povod Rusiji da Zapad smatra stranom u ratu, rekao je da su zapadni saveznici dugo "pripremali, raspravljali i organizovali ovo".

Kijev je, takođe, tražio teška vozila kao što su tenkovi "leopardi", što bi predstavljalo značajan korak podrške Zapada Ukrajini, navela je agencija.


BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!