EVA KAILI ODBACUJE OPTUŽBE: Tvrdi da nema nikakve veze sa korupcijom

Tanjug

13. 12. 2022. u 09:49

JEDNA od potpredsednica Evropskog parlamenta, Grkinja Eva Kaili, koja je osumnjičena u istrazi o pranju novca i korupciji u EP, negirala je da je primila novac od Katara, saopštio je danas jedan od njenih advokata u Grčkoj.

ЕВА КАИЛИ ОДБАЦУЈЕ ОПТУЖБЕ: Тврди да нема никакве везе са корупцијом

Foto: Printskrin/Jutjub/eueonews

- Ona se izjašnjava da je nevina, to mogu da vam kažem - rekao je za "Opn TV" (Open TV) Mihalis Dimitrakopulos, advokat koji zastupa Kaili u Grčkoj, preneo je Rojters.

Kako je rekao advokat, Kaili nema nikakve veze sa finansiranjem iz Katara i to je njen stav.

Naveo je da Kaili "nije preduzela nikakvu komercijalnu aktivnost u svom životu". Kaili je bila među četiri osobe koje su tokom vikenda uhapšene i protiv kojih je podignuta optužnica u Belgiji, zbog navoda da su primali novac i poklone kako bi uticali na odluke Evropskog parlamenta u korist Katara.

Grčka je juče zamrznula imovinu Kaili, a EP ju je suspendovao sa dužnosti.

Belgijsko pravosuđe izvršilo je više pretresa u petak u okviru istrage otvorene sredinom jula o navodnoj kriminalnoj organizaciji, infiltriranoj u srcu Evropskog parlamenta i osumnjičenoj za mešanje u politiku sindikata i korupciju preko Katara.

Federalno tužilaštvo je saopštilo da je izvršeno 16 pretresa u nekoliko briselskih opština i da su pretresi obavljeni "u okviru široke istrage za navodna dela kriminalnog organizovanja, korupcije i pranja novca".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)