NAJVEĆE IZLIVANJE NAFTE U POSLEDNJIH 10 GODINA: Težak miris se širi Kanzasom, istražuje se uzrok

Tanjug

10. 12. 2022. u 08:18

BROJNE ekipe hitnih službi angažovane su danas na čišćenju nafte koja se izlila iz naftovoda u maloj zemljoradničkoj zajednici u Kanzasu.

НАЈВЕЋЕ ИЗЛИВАЊЕ НАФТЕ У ПОСЛЕДЊИХ 10 ГОДИНА: Тежак мирис се шири Канзасом, истражује се узрок

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o najvećem izlivanju nafte u SAD u poslednjih 10 godina, zbog čega su u pomoć pozvane i ekipe hitnih službi iz Misisipija, preneo je Rojters.

Težak miris nafte osećao se u vazduhu dok su traktori sa prikolicama dovozili na mesto izlivanja generatore i osvetljenje. Federalni istražni timovi su upućeni na lice mesta da pomognu da se utvrdi šta je tačno izazvalo curenje skoro 14.000 barela sirove nafte koja se transportuje iz zapadne Kanade, potvrdio je jedan neimenovani zvaničnik.

Operater gasovoda TC Enerdži je juče je izjavio da se razrađuju planovi za ponovo aktiviranje ovog naftovoda koji svakodnevno snabdeva američke rafinerije sa oko 622.000 barela nafte, ali bez preciznijih informacija kada bi rad naftovoda mogao da se nastavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi