"ON JE GLUMAC GODINE": Britanci ogorčeni zbog odluke Tajma da nagrada pripadne Zelenskom

Đ.G.

08. 12. 2022. u 11:55

ČITAOCI britanskog izdanja Dejli mejla oštro su reagovali na odluku magazina Tajm da ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog proglasi za čoveka godine.

ОН ЈЕ ГЛУМАЦ ГОДИНЕ: Британци огорчени због одлуке Тајма да награда припадне Зеленском

Foto: AP

Korisnici portala smatrali su da političar ne zaslužuje takav status i ponudili su svoje opcije za nagrade za šefa ukrajinske vlade, a takođe su imenovali prave „ljude godine“ po svom mišljenju.

- Bila bih i „ličnost godine“ kada bih dobila i milijarde dolara besplatne pomoći - našalila se Lusi Liu.

Jedan od komentara koji takođe nije dobronamerno gledao na ovu odluku Tajma glasio je:

- Glumac godine - sarkastično je rekla Diana218.

Časopis Tajm proglašava svoju "osobu godine" od 1927. godine. Po prvi put je dobio takvu "titulu" Čarls Lindberg - pilot koji je prvi preleteo Atlantski okean sam. Tokom godina, američki predsednici, sovjetski lideri, britanska kraljica Elizabeta Druga, nemačka kancelarka Angela  Merkel, ruski predsednik Vladimir Putin, biznismen Elon Mask postali su „ličnost godine“.

Istovremeno, ponekad je izbor časopisa bio izuzetno kontroverzan. Tako je 1938. časopis izabrao Adolfa Hitlera za čoveka godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je kriterijume za objavljivanje uskogrudnim i mahnito rusofobičnim, kao i da ne idu dalje od zapadnog mejnstrima - prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

NATO U STRAHU: Stoltenberg otkrio šta Putin želi u Ukrajini