"ON JE GLUMAC GODINE": Britanci ogorčeni zbog odluke Tajma da nagrada pripadne Zelenskom

Đ.G.

08. 12. 2022. u 11:55

ČITAOCI britanskog izdanja Dejli mejla oštro su reagovali na odluku magazina Tajm da ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog proglasi za čoveka godine.

ОН ЈЕ ГЛУМАЦ ГОДИНЕ: Британци огорчени због одлуке Тајма да награда припадне Зеленском

Foto: AP

Korisnici portala smatrali su da političar ne zaslužuje takav status i ponudili su svoje opcije za nagrade za šefa ukrajinske vlade, a takođe su imenovali prave „ljude godine“ po svom mišljenju.

- Bila bih i „ličnost godine“ kada bih dobila i milijarde dolara besplatne pomoći - našalila se Lusi Liu.

Jedan od komentara koji takođe nije dobronamerno gledao na ovu odluku Tajma glasio je:

- Glumac godine - sarkastično je rekla Diana218.

Časopis Tajm proglašava svoju "osobu godine" od 1927. godine. Po prvi put je dobio takvu "titulu" Čarls Lindberg - pilot koji je prvi preleteo Atlantski okean sam. Tokom godina, američki predsednici, sovjetski lideri, britanska kraljica Elizabeta Druga, nemačka kancelarka Angela  Merkel, ruski predsednik Vladimir Putin, biznismen Elon Mask postali su „ličnost godine“.

Istovremeno, ponekad je izbor časopisa bio izuzetno kontroverzan. Tako je 1938. časopis izabrao Adolfa Hitlera za čoveka godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je kriterijume za objavljivanje uskogrudnim i mahnito rusofobičnim, kao i da ne idu dalje od zapadnog mejnstrima - prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije