"MOŽETE RAČUNATI NA ITALIJU": Melonijeva podržala države Zapadnog Balkana

Tanjug

06. 12. 2022. u 12:08

ITALIJANSKA premijerka Đorđa Meloni istakla je danas u Tirani da zemlje EU imaju veliku odgovornost prema državama Zapadnog Balkana.

МОЖЕТЕ РАЧУНАТИ НА ИТАЛИЈУ: Мелонијева подржала државе Западног Балкана

Đorđa Meloni, Foto AP

Melonijeva je, pred Samit EU - Zapadni Balkan, podvukla da je ta odgovornost postala još veća od intervencije Rusije protiv Ukrajine.

- Važno je da jačamo proceduru za pristup tih zemalja u EU. Mislim da postoje pitanja oko kojih treba da sarađujemo, od ekonomije do sajber bezbednosti i mnogih drugih - objasnila je ona.

Italija je, naglašava Melonijeva, privržena približavanju Zapadnog Balkana EU.

- Možete računati na Italiju - zaključila je ona.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BLINKEN PERE RUKE POSLE NAPADA NA IRAN: Neću da govorim, naš fokus je na deeskalaciji