AMERIČKA kompanija za vazduhoplovstvo i odbrambenu tehnologiju "Nortrop Gruman" predstavila je u petak svoj novi avion B-21 "rejder", prvi u novoj floti stelt nuklearnih bombardera dugog dometa namenjenih prevashodno za potrebe ratnog vazduhoplovstva SAD

Dušan

04.12.2022. 08:56

Auuu, kako sam se prevario! Ja sam mislio da su pronašli lek protiv raka, univerzalni lek protiv većine bolesti, kao i aparat za brzo i 100% izlečenje, kroz kojeg samo provuku bolesnog čoveka, i on za 30 sekundi izađe na drugu stranu zdrav, a ono pronašli i konstruisali mašine i aparate za ubijanje i istrebljenje ljudi, biljnog i životinjskog sveta!

Slavonac

04.12.2022. 09:03

Da li je B21 "nevidljiv", odnosno sa smanjenim radarskim odrazom mogu da im kažu naši raketaši. Kladim se da bi kod nas završio u nekoj njivi. Kao i F117A u Buđanovcima. Ili kao B2, koji je, nažalost, uspeo da se dovuče do Spačvanskih šuma u Slavoniji, pa je njegovo obaranje zataškano. Sve u svemu, preskupa igračka koju mogu da koriste protiv država čiji je PVO na nivou "praćke".

Svaka čast za logiku

04.12.2022. 09:57

Američki ministar hladno izjavi da bombarder, koji je nevidljiv i nosi nuklearno oružje , prave zbog obrane . Šta će ti nevidljivi avion iznad tvoje teritorije i gde nad njom misliš baciti atomsku bombu? Na svoj narod ? Šta će ti najveća vojna snaga u istoriji ako nemaš ekspanzionističke pretenzije ? Da braniš Kanzas i Oklahomu ? Laž , licemerje i beskrupuloznost !