INCIDENTIMA NIJE KRAJ: I ambasada SAD u Madridu dobila pismo-bombu

Tanjug

01. 12. 2022. u 15:36

AMBASADA SAD u Madridu dobila je pismo slično sa pet pisama-bombi koja su poslata na adrese državnih kancelarija, privatnih kompanija i ukrajinske ambasade u Španiji, izvestila je danas televizija La Sekta.

ИНЦИДЕНТИМА НИЈЕ КРАЈ: И амбасада САД у Мадриду добила писмо-бомбу

Foto: Tanjug/AP

Kancelarija španskog premijera Pedra Sančeza primila je 24. novembra pismo koje je sadržalo jednu eksplozivnu napravu sličnu onima koje su dobili ukrajinska ambasada u Madridu i španski proizvođač oružja u sredu i vazdušna vojna baza u blizini prestonice danas, saopštilo je špansko ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Ministarstvo je navelo da je obezbeđenje oko javnih i diplomatskih zgrada pojačano nakon primanja serije pisama-bombi.

Istovremeno list El Mundo je objavio da je četvrti paket eksploziva pronađen danas u španskom ministarstvu odbrane.

Ukrajina je u sredu pojačala mere bezbednosti u svojim ambasadama u inostranstvu nakon što su španska policija i vlada saopštile da je jedan zaposleni u ukrajinskoj ambasadi u Madridu povređen kada je otvorio pismo-bombu.

Visoki sud Španije specijalizovan za terorizam otvorio je istragu povodom pošiljaka sa eksplozivnim napravama, rekao je izvor iz pravosuđa za Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)