ZAPADNO ORUŽJE IZ UKRAJINE U RUKAMA TEORISTA? Britanski šef Nacionalne kriminalističke agencije strahuje od najgoreg scenrija

P. Z. S. / ria.ru

20. 11. 2022. u 23:14

ŠEF britanske nacionalne kriminalističke agencije Grejem Bigar upozorio je da bi oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini moglo da završi u rukama kriminalaca ili terorista.

ЗАПАДНО ОРУЖЈЕ ИЗ УКРАЈИНЕ У РУКАМА ТЕОРИСТА? Британски шеф Националне криминалистичке агенције страхује од најгорег сценрија

Foto Tanjug/AP


Bigar je u intervjuu za list Tajms rekao da rizik postoji „kao i kod svakog sukoba, kada oružje uđe u zemlju“. „Na kraju sukoba, postoji višak oružja koji pada u ruke kriminalaca ili terorista“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, o takvoj pretnji je razgovarao sa ukrajinskom stranom, koja je takođe „fokusirana na problem“ i prati „kakvo oružje ima u zemlji i ko ga ima“.

Bigar je dodao da za sada nema dokaza da je bilo kakvo oružje prodato kriminalcima.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu već osam godina“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega