DVA savezna ministra u nemačkoj vladi ponudila su međusobno isključive ocene o tome da li je Nemačka u ratu sa Rusijom.

cardak

05.10.2022. 13:03

DA NEMACKA je u ratu sa Rusijom ali nije jos na redu "SOTONA 2"SE tek steluje,A SARMA JE SPREMNA!Rusi cekaju da se zaledite lakse se raspadate!I ne brinite eVIDENTIRANI ste oma iza Englezera!

Walter Pravicek

06.10.2022. 18:24

Hočemo mi posmatrači sa strane, ili nečemo MORAMO priznati,da se je Nemačka posle sloma u 1945 godini podigla u velesilu u industriji.Zapošljava ljude iz cele EU,pa i šire.Tražili su migrante,te jih milijone dobili.Kolika je bila u još biče od tih"radnika"korist videlo se a vidimo dnevno.Znaju samo:moja prava,te dajte!Sada se Nemci boje zime,nestašice gasa,energenta kao što je elektrika.Oni su zatvarali jedrske elektrane,te prešli na za njih jeftini Ruski gas a i crni ugalj.Jasno i sirova nafta za preradu.Sve u stilu Angele Merkel.I sadašnji politiki znaju,da su bili prebrzi u odlukama,da nisu trebali slušati "saveta"Amera.Od drugod svetskog rata ima Amerika u Nemačkoj(bivša zapadna)svoje"male gradove",za svoju vojsku,avione,bolnice.Iz Azije su vozili ranjenike u Nemačko.A bit če,da bude i Nemcima toga dosta.Ameri kuči.Za sada su preči problemi "pregurati"ovu zimu.Kase u EU če se prazniti,iz članica EU,jer svaka po svojim aršinima daje narodu,da ne bude bune,ali večizo to ne može nitko.

db

17.11.2022. 18:11

Nemačka poodavno nije imala ovakve budale na vlasti. Uništiće jedino što ima -industriju Nemačke. Zaposleni , pretežno stranci , počeće da beže budu li ih mobilisali u vojne jedinice poslodavci - svašta je za očekivati . Nemačka je duboko potonula u dekadenciju -svojeg vojno sposobnog stanovništa ima malo . Energenti su sve skuplji , a vojska košta - problem je da li će biti dovoljno novca za pomoć stanovništvu i za izgradnju oružanih snaga , a pri tome kriza narasta. Na privredu niko i ne misli .