ĐORĐA Meloni, nova premijerka Italije, bila protiv ulaska Hrvatske u EU a svojevremeno hvalila i Benita Musolinija.

Komentari (28)

Komsija

26.09.2022. 17:52

Hrvatska se baskari u neprirodnim i preuvelkicanim komunistickim granicama koje im je obezbedio kroato-komunisticki diktator Tito. Nemojte reci da su Hrvati gradili Arenu u Puli ili Dioklecijanovu palatu u Splitu. Hrvati su Italijanima i Srbima oduzeli i istoriju i teritoriju. Vreme je da se okonca sa komunizmom i vrati Italiji ono sto je njeno, a zrtve etnickog ciscenja u Istri i Dalmaciji posle 1945. obestete.

Talaj

26.09.2022. 18:55

Zauvek je stekla moje simpatije. Istru i deo Dalmacije vratiti Italijanima, a Kosovo i srpski deo Dalmacije Srbima. Sloveniju i ostatak Hrvatske Austriji i Mađarskoj, što je sve trebalo da se uradi još posle Prvog svetskog rata, a ne da se stvara Jugoslavija.

vladimir

26.09.2022. 19:24

Pošto su "partizanske" jedinice /čitaj Srbi/ oslobodili Dalmaciju, Istru i ušli u Trst taj prostor /obala/ samim tim - Titova "hrvatska" nema nikakva prava na tu teritoriju, pogotovo Istru!

Miki

26.09.2022. 19:33

Interesantno. Dobro smo prošli. Da nas je Tito naterao da oslobodimo i Trieste sada bi se i Slovenci k...li da su doživeli ispunjenje njihovog tisočljetnjeg sna.

Peca

26.09.2022. 21:09

Počelo je. Osimske sporazume su potpisali Tito i Pertini između Jugoslavije i Italije. Jugoslavije više nema a njen sukcesor ( koji još uvek plaća kreditne dugove bivše nam zajedničke države ) je Srbija. Kada Italija zatraži reviziju osimskih sporazuma, Srbija neće imati nikakav interes da se suprotstavi moćnoj Italiji. Mnogo komplikovana situacija koja od srpskih političara traži veliku mudrost i hrabrost i političku zrelost. Svet se brzo menja, a naš narod kaže, dođe vreme sve se preokrene. Što se tiče razbraće Hrvata, imaće u dolazećim vremenima bolju zabavu od napada na Srbiju i sve srpsko.Jedva čekam rasplet, pa da zapali onu " Havanu " koju sam ostavio za tu priliku!

Zoran Petrović

27.09.2022. 00:04

Jedini što je valjao . Jedini u kojima je bilo mira i zajedništva . Jedini koji je osposobio toliko fabrika. na ovim prostorima . Jedini koji je stvarao u državi a ne prodavao strancima . Jedini koji je držao sve ovo tako pod kontrolom da je sama pojava Jugosloven imala značaj u svetu. Jedini kome su došli toliko svetskih lideara na sahranu. On je TATA svima vama . Tito tata . Baš svima.

buki

27.09.2022. 08:15

@Zoran Petrović - Meni nije bio tata! Moja majka je bila čestita žena, iako je sa tetkama i ujakom rasla kao ratno siroče, pošto joj je broz nasilno odveo oca da pogine na Sremskom frontu, izmišljenom samo da bi se još dodatno smanjio broj Srba. Meni je bio maćeha i to ona ZLA. I ne samo meni, nego svim Srbima izuzimajući komuniste koji su talog srpskog naroda. Vidim da vas ima još živih, ali će se valjda jednoga dana i Srbi osloboditi tog društvenog šljama.

Suljo Mujic

27.09.2022. 01:13

Ajde sta ste se uskokodakali. Nema nista od vracanja Istre i Dalmacije zabarima. Trla baba lan. U Hrvatskoj svi imaju zagarantovana gradjanska prava ali niko nema prava odnositi dijelove teritorija. Ko ne vjeruje nek vidi kako je prosla tzv Krajina. Cuj neko se boji Italijana . Pa prije ce Rim bit muslimanski nego Dalmacija italijanska.

Anja

27.09.2022. 03:21

@Suljo Mujic - Pa znamo uz čiju pomoć je "oslobođena" Krajina... Hrvati su uz pomoć Amerike i CIA proterali Srbe iz Hrvatske. Bez pomoći Vatikana, Amerike, NATO-a i EU oni su NIŠTA. Da ih Amerika nije iskoristila za svoje interese pitanje je šta bi bilo sa njima. Ovako služe amerikancima da s vremena na vreme opljuju nešto po Srbiji i to je to. Da podrže nacizam i slične stvari. Inače koji je smisao njihovog postojanja?

Anarhista

27.09.2022. 03:54

Истра можда, али даље руке од српске далмације. Само Атомска Србина Спашава. Са вером у Смрт.

Seka

27.09.2022. 08:34

Nista me nebi zacudilo I da se to desi, da Italija potrazuje svoje. Izgleda kako se krenulo rasparcavace se sve. Balkanu je izgleda sudjeno da nikad nema mira. Dok god postoje sefovi drzava poslusnici Amerike toga ce biti. Mi balkanci se svadjamo medju sobom a ameri to debelo koriste.

GOSPODJA JE POTPUNO U PRAVU

27.09.2022. 08:44

ISTRA I DALMACIJA NIKAD NISU BILE HRVATSKE, kao i izjava o zlocincu iz Kumrovca, su potpuno istinite, zlocinac je sve ubijao na teritoriji Jugoslavije, samo nije ubijao hrvate, sta vise, 80.000 ustasa primio je 1944.godine u partizane, kako bi ih spasao procesuiranja, nekih cak i pred Nirnberskim tribunalom. Srbija treba predat Italiji svu dokumentaciju, da sve izadje na svetlost dana, sve o genocidu koji su "titagici" pravili nad italijanskom narodom.

BOGDAN

27.09.2022. 09:15

I ZABARI I USTASI SU NASI NEPRIJATELI .I DALMACIJA I ISTRA I TRST SU SRPSKI I TO JE TO.DANAS U JUZNU SRPSKU POKRAINI NA KOSOVO I METOHIJU IMAMO OKUPATORSKE VOJSKE IZ ITALIJE I HRVATSKE I TO JE TO ZIVA ISTORIJA UZIVO.

SEEHUND

27.09.2022. 09:54

Prvo Italija mora izać iz NATO-a. Tada dolazi na red članak5 NATO saveza koji govori da napadnutu članicu saveza brane sve ostale. Pa da vidimo dinju (meloni) što će reći. Bolje da se preziva tikva nego dinja jer se tako ponaša.

Vatro Marx

27.09.2022. 18:38

Nece gospodja Meloni biti dugo u vladi Italije, Bez obzira sto u zadnje vrijeme desno orijentisani su u usponu u EU, ubbrzo gube povjerenje medju svojim priznalica.. Meloni moze i dalje da sanja Slovensko i Hrvatsko Primorje to se nikada nece ostvariti . Niko je nemoze zabraniti da sanja i dalje, to je cista provokacija. Madjarski premijer Orban je takodje zapeo za Primorje isti je slucaj i sa Seseljom.

Dalmacija posle Mletaka delom Francuza bila italijanska

17.10.2022. 19:19

Što se tiče Jadranske obale, gospođa Meloni je u pravu. Sve je to bilo italijansko- preko Fijume (Rijeka) Spilata (Splita) pa do Raguze (Dubrovnika) Tek iza brda su živeli Srbi i po neki Hrvati. Naravno da je deo Jadrana pripadao i Austrougarskoj -Opatija, Boka, Herzeg Novi pa do granice sa Šiptarima. Zato Italija ima pravo da od Hrvatske zahteva vraćnja velikog dela Dalmacije koju su izgubili posle pobede Srba u Velikom ratu a posle Drugog svetskog rata su Hrvati, zavljajujući Josipu Brozu i blentavim srpskim komunistima, dobili Jadran.