PRVO OGLAŠAVANJE KREMLJA NAKON VESTI O MOBILIZACIJI: Objašnjeno šta je izazvalo Putinovu odluku

Novosti onlajn

21. 09. 2022. u 13:07

ODLUKA o izvođenju delimične mobilizacije doneta je zbog toga što se Rusija u Ukrajini suočava sa vojnim potencijalom NATO-a i drugih neprijateljskih zemalja, izjavio je na brifingu portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПРВО ОГЛАШАВАЊЕ КРЕМЉА НАКОН ВЕСТИ О МОБИЛИЗАЦИЈИ: Објашњено шта је изазвало Путинову одлуку

Foto MK.RU

- O tome, kako su se promenili uslovi tokom specijalne vojne operacije, rekao je u svom obraćanju predsednik Vladimir Putin. Upravo je predsednik Putin pričao o tome da se faktički suočavamo sa vojnim potencijalom NATO-a i drugih neprijateljskih zemalja - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje čime je uslovljena odluka o mobilizaciji.

Na brifingu je traženo od Peskova da prokomentariše reči predsednika o napadima na rusku teritoriju od strane Ukrajine i pitali ga o kakvim se konkretno napadima radi.

- Reč je o granatiranjima, o kojima je bilo reči nekoliko dana ranije i tako dalje - Belgorodska oblast, Kurska i druge. Te činjenice su dobro poznate. Tamo rade naši islednici - odgovorio je portparol Kremlja.

U obraćanju Rusima o početku delimične mobilizacije u Rusiji Vladimir Putin je to nazvao merom koja je adekvatna aktuelnoj pretnji. Prema njegovim rečima, trenutno, ruska vojska deluje na liniji sukoba, koja premašuje hiljadu kilometara, suprotstavljaju se ne samo neonacističkim formacijama, već čitavoj vojnoj mašineriji kolektivnog Zapada.

Na kraju obraćanja, optužujući Zapad za zaoštravanje agresivne politike, ruski predsednik je pomenuo terorističke napade, uključujući i korišćenje zapadnog oružja, koje već granatira pogranična naselja Belgorodske, Kurske oblasti i osmatranje od strane Zapada širom južne Rusije.

- U Vašingtonu, Londonu, Briselu direktno uvlače Kijev da prenese vojne akcije na našu teritoriju - dodao je portparol Kremlja.

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je delimičnu mobilizaciju zbog situacije u Donbasu. Očekuje se da bude mobilisano oko 300.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna