MARIJA ZAHAROVA: "Ambasada SAD zauzeta društvenim mrežama umesto pregovorima o razmeni zatvorenika"

Novosti online

19. 09. 2022. u 10:22

RUSIJA je spremna da pregovara o razmeni zatvorenika sa SAD, ali američka ambasada u Moskvi se bavi samo održavanjem društvenih mreža. Ovo je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

МАРИЈА ЗАХАРОВА: Амбасада САД заузета друштвеним мрежама уместо преговорима о размени затвореника

Foto: Profimedia

Ona je napomenula da se američke diplomate, umesto da održavaju kontakte sa ruskim predstavnicima, bave nekom vrstom "medijskog ludila" i snimaju veliki broj video-snimaka.


- Činjenica je da se ambasada SAD u Moskvi, umesto da ispunjava svoje direktne službene dužnosti, više bavi nekom vrstom medijskog ludila. U industrijskim razmerama objavljuju video-snimke i "smešne slike" o ruskom rukovodstvu i političarima. Više puta smo izjavili da smo spremni za pregovore kako bi se odlučila sudbina osuđenih državljana SAD u Rusiji i Rusije u SAD - napisala je Zaharova u Telegramu.

Ranije je "Si-En-En" javio da američka administracija nije mogla da objasni rođacima osuđenika Britni Grajner i Pola Vilana zahteve Rusije za razmenu zatvorenika.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov najavio je spremnost da razgovara o razmeni zatvorenika sa SAD, ali samo posebnim kanalom koji su odobrili predsednici država.

BONUS VIDEO: Ruska moć na vojnoj vežbi "Vostok 2022"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!